Re: Zemanovi věří polovina lidí-Podle 48 procent dotázaných pracuje Zeman ve svém úřadu "poměrně dobře", podle sedmi procent respondentů dokonce "velmi dobře".
Já nevím, o co se tu přete, ale obecně je jakákoliv důvěra v jakéhokoliv prezidenta znamením, že lidi ještě něčemu věří a to, v případě, že nejde o důvěru v extrémního diktátora či blouznivce, co hlásí, že brzy budeme mít křídla, dobře.
Havel historicky patří do jiné doby, do časů hezkého šálení, kdy si našinec mohl dovolit přemýšlení o svobodě a lásce,i když jeho osobní vyhlídky byly jaké byly.
Zeman nám zemanuje v čase, kdy se nám tu motají exekutoři, dealeři všeho druhu, kdy dlužník 60 mega popojíždí ve svém luxusním voze a věřitelům se ze zákona chechtá do ksichtu. A taky jsme tu my, veselí nezaměstnaní.
Já osobně Zemanovi nevěřím, jelikož mu nemám co věřit, těžko ve mně vzbudí nějakou uchopitelnou vizi. Ale nějaký "přesahový" prezident dneška, by mě asi sral. Pokud je odtrženost od reality transformována do občasných exceců typu viroza, je to pro mě v tuto chvíli snesitelnější než kdyby někdo sofistikovaně vyzýval lid k pokoře a morálce na pozadí všudypřítomných kmotrovských praktik, v situaci, která je prostě taková jaká je.
Odpovědět