Zufi, Agnesss, Inaaa - děkuji vám, náčelníci, že jste se mě zastali.
Aby vás ale taky nepopravily/i pro výstrahu - neb pořád nevím, proč zrovna já mám tu čest být vůdcem fanatiků
Každopádně - podobně jako řada umělců, novinářů, bloggerů a jiných, nehodlám držet hubu jen proto, že je někdo prezident - to přece neznamená, že má na všechno právo a ovčané se nesmí ozvat, tudíž se budu držet povolebních výzev té novinářské žumpy - sledovat Slunce naše jasné a upozorňovat na veškerá svinstva, jichž se s radostí dopouští
Byla jsem obviněna z toho, že jsem komunista, moje rodina jsou komunisti, moje máma prý pekla s rudými, údajně jsem demagog, extrémista, agresivní fanatik - proč se místní chudáci snaží najít zrovna ve mně?
Fascinuje mě, jak je strašně silná ta touha a potřeba obhájit své názory a svou volbu, pokud jde o Zemana a volby komunistů (o levici a socanech tu snad nebyla řeč)
Tuto potřebu a zuřivě agresivní touhu omluvit své jednání ještě 4 měsíce po volbách, jsem u voličů KS nezaznamenala
Musí to v těch lidech (voličích Zemana či komunistů či obojího) strašně hlodat, proč si o nich jiní myslí, že se ztotožňují (nebo aspoň tolerují) se lží, mstivostí a nenávistí, resp. se zločinnou ideologií potírající veškerá lidská práva.
Chudáci ti, kdo jsou přesvědčeni, že jim výše uvedené politické veličiny jakkoli pomohou či prospějí, a proto jsou s to potlačit i vlastní svědomí.
Oni vlastně obětují své svědomí své naději
Zoufalství, hořkost, hloupost, naivita, zloba, nenávist...to jsou hlavní hnací motory těch, kdo volí komunisty i těch, kdo volili Zemana (ano, ano, nevyskakujte ze židle, já vím, že 99% hlasů byla protivolba
, čili 100% omluva pro ztotožnění se se lží a nenávistí jen proto, aby to nevyhrál ten bohatej "Němec", co naschvál komolí řeč a pracuje s kolegou Kalouskem...no, nechme toho
) - každý motor zvlášť, ale také se mohou motory prolínat
Momentálně mě však fascinuje, že když napíšu, že na Šumavě nejde o kůrovce, dostanu držkovou, že bych se měla smířit s tím, že nevyhrál Karel.
Když napíšu, jak hluboce mě uráží, že za mě chce někdo rozhodovat, jak dlouho být doma s dětmi a dokonce zavádět povinnou otcovskou dovolenou, dostane se mi odpovědi, že nenávidím ty, kdo volili Zemana.
Když napíšu, že volit komunisty je fuj, dostane se mi (z těch mírnějších) odpovědi, že jsem se nesmířila s výhrou Zemana.
Mám pocit, že když napíšu, že nemám ráda Michala Davida a květákový mozeček, protože mi připadají stejně chutní, nebo naopak mám ráda moře, italskou kuchyni a kočky, budu uklována, že je kníže gauner
Pro ty méně bystré - již dávno se tu nikdo nebaví o volbách - tedy prezidentských.
Ale vždy tu na volby někdo otočí i diskusi o politickém vlivu chleba s máslem na kulturu 15. století a posléze se diskuse ubírá směrem odhadů, jaký má který nick charakter, rodinu, přátele
Je to vlastně celkem veselé.
Musím přiznat, že mě to zpočátku na Rodině iritovalo, že nepíšu článek nebo založím diskusi a následně se vůbec nediskutuje o daném tématu - teď mě to občas baví, občas šokuje