10.9.2013 9:29:04 Fren
Příliš tekutý kečup
Letos jsem poprvé dělala kečup,z hodně zralých rajčat,která jsem jen rozkrájela a komplet s celým i tím vodovým vnitřkem dala do hrnce a minim.30 min.se to vařilo.Nakonec jsem vše přepasírovala,chvilku zas povařila,dala do sklenek a cca 20 min na cca 85 st.zavařila.Dle receptu jsem tam dala i cibuli+koření.
Chuťově je kečup dobrý,ale nechápu proč je tak tekutý - se snad měl vařit mnohem déle,aby se vyvařila téměř veškerá voda z rajčat?Před vl.vařením kečupu jsem k rajčatům nebo spíš pod rajčata žádnou vodu nepřidávala.
Jak dlouho vlastně šťávu z rajčat či ještě nepřepasírovanou směs vaříte nebo kde je chyba?Díky za rady.
Odpovědět