Re: Jak nejlépe skladovat vyškvařené sádlo
Střeva koupíš v papírnictví. Střevo zavážeš na jednom konci, postavíš tím zavázaným dolů do sklenice (kastrolu), naliješ sádlo, necháš trochu prochladnout, párkrát tím klepneš (aby jsi odstranila vzduchové bubliny). Skoro vychladlé (tedy ne až "tvrdé"
) zavážeš na těsno (mně vždy trochu sádla popoleze ven, jsem na to připravená, smáznu ho na talířek k okamžité spotřebě) a studené navalíš do mrazáku (na okamžité mazání si dávám do lednice tak dvě skleničky od majonézy 250 ml - to sníme, než se to začne kazit.) Já na sádle i vařím (místo oleje pod cibuli na základ), smažím, dělám z něho jíšku, mažu na chleba (máslo za 35 prostě nekoupím) a tak...
Odpovědět