koukla jsem na obrázek, docela hezká "klasická" kuchyně.
Já mám teda radši horizontální skříňky nahoře, a dole výsuvy, ne dvířka - líp se mi tam hledá. Ani bych si nevybrala tmavou desku a dřez, ale to proto, že já blbě vidím v šeru nebo na tmavších površích, potřebuju mít všechno světlé, takže to je věc preferencí. Taky skoro ve všech kuchyních mi přijde nedostatečné osvětlení, přimlouvám se za delší/silnější/více ks zdrojů světla......
K tomu uspořádání - no pokud je rozvržení dispozice do dvou protilehlých sekcí, tak klidně udělej jednu "vysokou" - se spíží, mikrovlnkou, lednicí a tak, a druhou část "nízkou" s pracovní plochou, dřezem a sporákem. Jen aby ti vyšlo dost volné plochy, není od věci mít ještě jeden kousek místa na odkládání i v té "vysoké" části. Nebo třeba i jeden kousek pracovní desky výsuvný. Případně pokud máš jídelní stůl u kuchyně a budeš ho využívat i jako odkládací plochu, tak to stačí.
Moc nerozumím tomu s tou podlahou - kus je dřevěná a kus beton - tj. chceš dát něco na ten beton? Nebo jsem to blbě pochopila? Každopádně do kuchyně bych brala radši dlažbu než plovoučku, klidně můžeš vzít něco šedého (světlejší odstín než budeš mít desku) a stejný materiál použít i na obklad stěny za linkou. Šedá jde se dřevem dobře, plus budeš mít horizontální plochy v kuchyni v podobném odstínu.
Se spotřebiči neporadím, sama budu teprve hledat, jen vím že ačkoli se mi na plynu vaří dobře, do domu už ho nechci, je z toho hodně mastnoty a taky jsem se párkrát ožahla. Radši chci indukci. No a u trouby si přeju časovač abych mohla dát dovnitř jídlo a nastavit kdy chci pečení vypnout, abych se mohla event. vzdálit, teď v podnájmu to mám a vyhovuje mi velmi. Lednici - kamarádka má tu "americkou" dvoudveřovou, je to hezký, ale tak nějak mám dojem že bych nakupovala víc než sníme
, a kolik to "žere" proudu to jsem nezjišťovala. Teď máme lednici na 3 sekce, dole je mrazák 2 hluboké a jedna mělká zásuvka, v prostřed je jakási "nulová zóna" či co, tam dáváme pití nebo hotové jídlo k rychlé spotřebě, a pak nahoře klasická lednička. Celkem mi to uspořádání vyhovuje. Zase ale - někdo by užil větší mrazák, někdo lednici... záleží jak vaříte.