Re: Odběr krve u pětiletého
Hele, já ti nevim, to je na tvém rozhodnutí... já za sebe a za své děti rozhodně volím možnost, když je držím já - podle mne je to pro moje děti daleko lepší.
Ale nejsem v tvé kůži a neznám tvé děti.
Nicméně je na tobě a tvém muži, abyste synkovi s tím strachem z doktorů pomohli - můj synek se jako prcek doktorů taky bál - zažil v necelých dvou letech hororový rentgen hlavy po pádu na bazénu.... a pak stačilo být jen v čekárně u dětské dr. a nastal řev...
Vyřešila jsem to, myslím, velice účině - a to tak, že od té doby chodil se mnou na všechna moje vyšetření a všechny moje odběry atp. jako divák.
Všechno jsem to komentovala jako že je to príma, že paní doktorka je hodná a vysvětlovala jsem, proč se to či ono děla... u krve třeba, že jsem zvědavá, jestli bude modrá, nebo fialová...dělala jsem si z toho prču... no a paráda! Synek se doktorů, injekcí atp. nebojí a scény mi nedělá.
A že toho už zažil - nepříjemné očkování na imunologii ve 2,5 letech, kdy mu asi 4 měsíce píchali vakcinu na upravení imunitního systému - tu mu dokonce museli rozdělit na 2x - do každé půlky jednu - i imunolog říkal, že je to bolestivá injekce - synek po aplikaci nemohl ani chodit, z ordinace jsem ho odnášela v náručí...
Nebo od cc 5-ti let všemožná vyšetření na neurologii, nefrologii, kardiologii, urologii - je migrenik, hypertonik.. Včetně operace ledviny v 6-ti letech...
Vždycky, úplně vždycky dostal po vyšetření odměnu - když byl maličký, tak už předem, to bylo lepší...
V těch cca 6-ti letech jsem s ním byla na komplexním vyšetřední v nemocnici a tam si ho dokonce paní doktorka,jako vzorného spolupracujícího pacienta, vzala na ošetřovnu, aby se na něm medičky naučili, jak se vyšetřuje dítě.
Hlavně je důležitý nešířit doma stres z doktorů, dělat si z toho prču, vtipkovat.
Náš tatínek je třeba stresor obecný, takže s námi nechodil vůbec - synkovi vadilo, když nás i jen vyprovázel k autobusu...
Hodně ne mého synka třeba platilo, když jsem dělala, že mu to strašně závidím - třeba když byl na UZ srdce, ledvin - tak jsem říkala, tyjo, ty se máš, ty uvidíš svoje srdíčko, ledviny, to jsem na ně tay zvědavá, jak jsou hezký, to já jsem svoje ještě nikdy neviděla. Já chci taky! To je nespravedlivý!!!.. na EEG jsme vtipkovali, že bude naprogramovanej jako robot, atp...
Tak pevné nervy a ... pomozte mu, všem se vám uleví, uvidíte!
Odpovědět