12.9.2014 15:26:00 Filip Tesař
Re: Trest smrti
Opakuju, že ty zážitky nebyly pro mne nijak určující, ale tys to zřejmě úplně přehlédla, takže mne jen ujišťuješ v tom, že bylo zbytečné je připomínat.
To, co jsem chtěl v debatě říct a budu i v budoucnu zřejmě připomínat i pro situace, kdy se bude probírat namátkou třeba trestání dětí, šikana, xenofobie a další - pokaždé z jiného úhlu, ale se společným základem.
Protože podléhat tomu svádění v mysli v určitých situacích pokládám za nebezpečné. Nemyslím si, že by debata na rodině.cz vyústila v zavedení trestu smrti nebo v lynčování pachatele, ale ony ty špatné následky mohou být méně viditelné, plíživější, a každý je k tomu schopný přilít svoji kapku.
Odstup není nutně povznesenost a jakkoli chápu, že žena, která má sama dítě, to vnímá citlivě, tak ruku na srdce: co jsem zaznamenal, tak jedna jediná z diskutujících má na aktéry případu určitou vazbu - a ta se k virtuálnímu lynčování nepřidala - pro ostatní je to, ruku na srdce, virtuální realita. Osobně se jich to přímo nedotýká. S čím se tedy mají vyrovnávat?
Odpovědět