4.1.2015 16:27:08 louda
Re: Nizkokaloricke recepty
Děvčata, já to myslím vážně - co jsou pak vysokokalorická jídla? Buček s chlebem? Pro mě jsou zmíněná jídla normální, běžná, nic víc kalorického nejím. A pozor, neválím se na židli, jsem aktivní sportovec, při 170 cm mám 62 kg, 15 % tuku, takže nějakou svalovinu odvažuji se tvrdit mám :)
Saláty běžně večeřím, nikoliv kvůli redukci hmotnosti, tu vůbec neřeším, ale proto, že jsou chutné a zdravé a na noc mám ráda něco lehce stravitelného. Není pravda, že v každém jídle musí být přítomno vyšší množství bílkoviny. Nedostatek bílkoviny je velmi profláknutý a mnohokrát vyvrácený mýtus. Pokud člověk nechce vypadat jako Schwarzeneger, stačí mu pro pokrytí denní potřeby bílkovin 100 g (za syrova váženého) kuřecího masa, za předpokladu, že nejí žádný další bohatý zdroj bílkovin, tj. mléčné výrobky, luštěniny, ořechy.
Takže já si ten salát klidně dám, ale ne mističku, ani misku, ale pořádnou mísu. Například včera - nastrouhaná řepa, ledový salát, cibule, okurek, kapka olivového oleje, citron, jablečný ocet a lžička medu. Nemít hlad po zelenině a ovoci je taky trošku otázka zvyku, než člověku přestanou chybět "plnidla" typu chleba, těstoviny, rýže. Ne že by na zmíněném bylo něco dietologicky vyloženě špatného, ale pokud někdo bojuje s váhou, nejlepší je zařadit do jídelníčku velké množství zejména syrové zeleniny.
Co je ale z mého pohledu klíčové je změna myšlení. Nežít neustále v dietách a v počítání kalorií, ale změnit kompletně zvyky a životní styl.
Odpovědět