19.2.2015 15:18:29 Černá kronika
Re: Obložené chlebíčky
Nedělám na chlebíčky vlašák, jen bramborový salát bez salámu. V práci jsme dělali francouzský salát a ten jsem měla nejraději, bohužel já jsem nebyla ve výrobně, jen jsem prodávala, tak nevím přesný recept, ale byla tam hlavně zelenina (mrkev, petržel, celer, cibul) a asi i trochu brambor, ale tím si nejsem jistá, spojený majolkou, žádný salám, byl takový odlehčený. Jinak na chlebíčky je moc dobrá mrkvová pomazánka, navíc nádherně na vece vypadá, navrch už se nic nehodí, chuťově by se to tlouklo, maximálně dávám ždibec zelené petrželky:
2 větší mrkve jemně nastouhat a vymačkat šťávu
1 pomazánkový máslo bez příchuti
1 malá vanička majolky
1 cibule
sůl, pepř
Vymíchat pomaz. máslo s majolkou, přidat vymačkanou mrkev, cibuli a dosolit, dopepřit.
Dělávám většinou z dvojitý dávky a je jí fakt hodně.
Teď jsem pohledala v receptech na netu ten francouzský salát, je tam spousta variant, tahle mi přišla, že by mohla být podobná tomu, co jsme ve výrobně dělali
http://www.jaktak.cz/jak-pripravit-francouzsky-salat-podle-puvodni-normy-recept.html
Odpovědět