Slupko, Auguste Escoffier, což je doufám dostatečná autorita, pokud jde o gastronomii, rozděluje omáčky (které pokládá za základ kuchyně) do tří základních skupin: - "hnědá omáčka", tzv. španělská, což není nic jiného než hnědá šťáva zahuštěná hnědou jíškou, tvořenou zhruba stejným množstvím másla a mouky - "bílá omáčka", připravovaná ze šťávy zvané bílý základ, zahušťuje se bílou jíškou - bešamelová omáčka
Ohledně zahušťování jasně píše - JÍŠKY JSOU ZÁKLADEM ZAHUŠŤOVÁNÍ OMÁČEK.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.