10.3.2017 15:04:53 Raduza
Re: Tak jsem to tu slízla - Jak byste si představovali hodnocení?
"žák je schopen s nápovědou učitele řešit zadané úkoly; v určité míře dokáže používat získané vědomosti v dalším studiu a prohlubovat je; při samostatné práci je schopen s nápovědou určit postup řešení" to je u čtverky
)))
Asi máš hodně nadanou třídu. Diskusi jsem celou nečetla, jen začátek, možná ji ještě najdu.
Já chápu, že musí ve školství existovat nějaká objektivita, ale stejně toho člověk nikdy nedocílí. Je to základní škola, měli by se učit základní věci. Někdy koukám, že se osmáci učí to co třeťáci. Přijde mi to na hlavu postavené. Nebrala bych to tak vážně. Zřejmě to jde učit i jinak. Pak se ale na takového učitele dívají divně jeho kolegové. Vidím to ve škole. Syn je dysortografik. Dle Tvého hodnocení by propadl. U pana učitele má nyní samé jedničky. Uzná mu jen náznak slova, zkouší ho ústně, chválí, syn je nadšen. V češtině má 2 až 3, i když to umí. Prostě musí se známkovat přísně. Jak jinak. Nikdy ho to bavit nebude, čeština je hrozná - říká. Já bych přivřela oči. Ale naprosto chápu, že Tě to štve
).
Odpovědět