Re: Přestup na jinou ZŠ v rámci stěhování
Ahoj, nečetla jsem všechny rady, které jsou ti dávány, ale řeknu ti vlastní zkušenost. Prožívala jsem před pár lety to samé, akorát s rozdílem, že moji synové neměli možnost volby. Starší syn šel do osmé třídy a mladší do třetí. Mladší byl úplně v pohodě,ale staršího mně bylo upřímně líto. Pozorovala jsem ho chvíli z chodby, jak sedí v lavici a do třídy přicházejí jeho noví spolužáci a vítají se spolu a jeho si nikdo nevšímá ( i když ve skutečnosti si ho samozřejmě všímali). Bylo mi opravdu do breku. Ale to vše rychle přešlo, oba synové si našli nové kamarády a byli spokojenější než v první škole. Starší syn je také spíš flegmatik. V nové škole měli dokonce i lepší školní výsledky. Nebrala bych to tedy jako nějakou tragédii a spíš bych se přikláněla k nové škole. I to dojíždění by mě odrazovalo. Ono to dnes je trochu jiný než před lety. Vždyť dcera kontakt na kamarády určitě neztratí, a když jste v jednom městě tak není problém se mimo školu s nimi stýkat. Za chvíli stejně ze školy vyjde a bude mít zase další nové spolužáky a kamarády. A tak to vlastně půjde celý život. Málokdo je v životě stále na stejném místě.
Odpovědět