daba, nechce se mi dohledávat, ale řekla bych, že díra jako taková nevznikla, protože nějakou dobu sestry souběžně studovaly na SŠ a VOŠ, než se vzdělání na SŠ převedlo na asistenta. čili nějakou dobu absolventi z VOŠ byli "navíc" a souvisle pokračovali i v době, kdy už ti SŠ skončili. a VOŠ začínaly v době, kdy já ještě byla na střední, moc dobře si vzpomínám, jak si jejich studentky naše třídní strašně pochvala. že prý je nebetyčný rozdíl učit nedozrálé patnáctky a plnoleté ženy, které už mají lepší představu, co od studia očekávají a jsou tudíž motivovanější při učení a díky vyzrálosti lépe snáší útrapy nemocných a dokáží jim být lepší psychickou oporou. děsně mi tím lezla na nervy a mám pocit, že i na VŠ se už v době zrušení SŠ studia studovalo na sestru.
jinak praxe samozřejmě je i na VŠ, no, mám pocit, že asi tak dvojnásobek toho, co jsem kdysi měla já na SŠ. na druhou stranu vím, že na VŠ praxe ne vždy je kvalitně vedená (no, ale fakt je ten, že i ze SŠ pamatuji oddělení, kde jsme mohli maximálně tak donekonečně šůrovat povrchy a mýt mísy a k ničemu odbornému nás nepoustili).
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.