19.1.2018 10:11:14 Konzerva
Re: Koníčky a rodina
"A s tou matkou otce, proč jsem se ptala - považovala jsem za dost pravděpodobné, že by v tomto mohla mít vliv ) Tvoje maminka, která tchýni moc nemusela, vadilo jí, že se nezajímá a nezdržela se, aby to občas nedala najevo (třeba podprahově). Kdyby to byla její matka, tak by ji asi nesoudila tak přísně, a pokud ano, tak by s ní měla sama už hodně rozhašený vztah.
Otec by styk své matky ani tchýně s dítětem z hlediska "ona se o ni nezajímá" pravděpodobně vůbec neřešil."
Matka otce se nezajímala vůbec, matka mámy zas až moc. Byla to taková ta klasická hospodyňka a matka a manželka, co furt kmitá a zajímá se jen o domácnost, ale ne jen o svojí, do všeho chtěla mluvit. Jako dítěti se mi její opečovávání samozřejmě líbilo a některé věci jsem nevnímala, jako puberťák jsem k tomu začala mít výhrady.
Každá byla opačný extrém.
Přesto jsem matku mámy měla ráda a vídala jsem se s ní až do smrti, protože jsem věděla, že i ona mě má ráda a dávala mi to najevo a něco pro mě dělala a její nedostatky jsem jí byla ochotna "odpustit".
Matce otce jsem její nezájem odpustit nedokázala. Resp. mi ona byla fuk, protože jsem věděla, že i já jí jsem fuk.
Máma proti tchýni nic neměla, myslím, že byla spíš ráda, že se vídáme málo, protože stačilo, že se musela nějak diplomaticky vyrovnávat s přílišným zájmem svojí mámy, tak ještě kdyby k tomu přibyl zájem tchýně...
Odpovědět