Mě se dostal do ruky v Lidovkách snad ještě šílenější test. Totiž výtvarné umění-zřejmě jako součást všeobecného testu. Začetla jsem se do něj a polil mě studený pot. Většinu otázek bych asi byla schopná zodpovědět,možná i správně,ale výtvarné umění je moje záliba,obrážím galerie a občas si něco k tomu i přečtu.Neumím si představit dítě po deváté třídě,které je schopno odpovědět na zvědavé dotazy typu : který z vyjmenovaných malířů není impresionista-a mezi impresionisty není vražen třeba Rembrandt nebo Picasso,nýbrž někdo mnohem subtilnější,takže si říkáte safra safra,nebyly tam třeba impresionistické začátky? A pokud vím,výtvarná výchova byla vždycky spíš praktická než teoretická,tak kde se to ty děti mají naučit? Vidím tam do jisté míry provozní slepotu tvůrců přijímačkových i jiných rozřazovacích testů,kteří z principu odmítají zkoušet děti z běžně se vyskytujících problémů,nýbrž se zaměřují na tzv. chytáky,protože jim běžné věci připadají primitivní(a lá :který Bedřich byl přítelem Karla Marxe,pro dámy co pamatují dřívější časy) a tak upřednosťńují spíše slavný diktát: Hladoví šakali zavile vyli na bílý měsíc.....
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.