16.5.2018 20:39:25 Analfabeta
Re: Agresivní spolužák
a) Nevím, nikdy se nestalo.
Nicméně jednou jsem plácla synovcovu čtyřletému synkovi jednu na zadek, když ubližoval psovi. Dítko se vzteklo a zvedlo ruku, že mi plácanec vrátí. Chytla jsem jeho ruku, řekla důrazné NE a plácla ho ještě jednou. Situaci ovšem viděl rodný otec, ulomil z keře proutek a dítku svižně vysvětlil, že NE je za každých okolností NE, že dostal plácanec právem a pokud si bude stěžovat, tak mu ještě přidá. Pokud vím, tak dítko už od té doby dospělému plácanec vrátit nechtělo.
b) Vysvětlila bych jim situaci, proč k tomu došlo. Viník vždycky věděl, za co pohlavek dostal. Jenže já byla ve školství v době, kdy by si rodičům asi nestěžoval, a pokud ano, tak bych dostala květiny s omluvou, že příště se nic takového opakovat nebude, a doma by to dítku ručně a stručně vysvětlili rodiče.
Nejsem příznivec tělesných trestů, ale chápu, že i pedagog je jen člověk a občas mu prostě ujedou nervy a posléze mu může ujet i ruka. Pokud jsem sledovala situaci kolem ADHD, tak se prý odborníci shodují na tom, že cca 80 % dětí, jimž bylo diagnostikováno ADHD, žádné ADHD ve skutečnosti nemají, ale jsou to pouze děti nevychované. Tak si obrázek udělej sama.
Odpovědět