27.6.2018 12:48:34 Firenza
Re: Paní učitelka chce ze syna vypěstovat Einsteina
...díky PB za naši paní učitelku .......moje průměrně nadané a nadprůměrně pohodlné dítě s nikterak oslňujícími výsledky v 1.tř. .... je pro paní učitelku " miláček " a "zlatíčko" ...stejně jako ostatních 27 dětí.... děti vždy povzbuzuje, hodnotí to pozitivní a ukazuje co je třeba zlepšit a jak to zlepšit " píše např.: hezky doma procvičuj v čítance str. xy , at´ jsi brzo čtenář. " Nešetří povzbudivými slovy ani razítky, ale na druhé straně po dětech vyžaduje v hodině práci, žádné ulejvání, úkoly dostávají každý den a pozná kdy byl ukol napsaný pečlivě a kdy " jen rychle rychle , at´to mám z krku ", pak napíše např: "pečlivěji ! " a musí díte napsat ještě jeden cvičný řádek navíc. Nehodnotí nikdy dítě, vždy jen jeho práci ( např. Pěkné!, nebo Nedbalé ! atd. )
Tento přístup vyhovuje jak premiantům, přirozeně pilným a pečlivým a bystrým dětem tj. nenudí se , mají hodně podnětů a úkolů, a i těm pomalejším a méně pilným ( jako mé dítě ), protože p. učitelka je má ráda, povzbuzuje je , ale neporovnává je s jasnými jedničkáři a tak nejsou ve stresu , že jejich výsledky nejsou perfektní a bezchybné.
Do školy chodí rádo a zvesela , k paní učitelce má obrovskou důvěru. Že zřejmě nevystuduje ani Matfyz ani 1.F UK, netrápí ani jeho ani mě.
Odpovědět