Na počátku skautského hnutí stál anglický generál Robert Baden-Powel, který po zkušenostech z africké Burské války viděl potřebu naučit - často zhýčkané - anglické chlapce orientovat se a přežít ve volné přírodě a kromě fyzické zdatnosti a vědomostí jim vštípit i potřebné charakterové a morální vlastnosti
Ale je fakt, že nikde jinde, ani v angličtině, jsem nic takového nenašla. Akorát o sporech Baden-Powella s E.T. Setonem. Vlastně ani v té původní příručce, jak jsem jí teď rychle prolítla. (Ale docela připomíná Makarenka ).
Mladší syn chodil s kamarádem ze školky do Vlčat jako předškolák, dokonce byl s nima na táboře, ale tam se zasekl, omítl složit slib a se skautem skončil.
Naštěstí nezanevřel na tábory obecně.
Já znám lidi z bývalých pionýrských, původně skautských oddílů. A taky z původních turistických oddílů při domech pionýrů a mládeže. Někteří z nich přešli pod skauty, někteří pod jinou zastřešující organizaci, nijak je podle toho nehodnotím.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.