10.1.2019 19:22:47 Koliha velká
Re: Dceři je pořád zima
Beat, já mám podobné problémy. A další, které souvisí s poruchami vegetativního nervstva, k tomu. Mám sklony k migrénám, vysokému tlaku, dráždivému střevu, menstruačním křečím. A ruce, nohy a špičku nosu jak led. A všechno se z nedostatku jasně označitelné poruchy uloží do kolonky "deprese", "psychosomatické poruchy", "funkční poruchy trávení", "dolní dyspepsie" apod a léčí se to antidepresivy. A všechno jsou to obtíže, které v organismu řídí ten samý přenašeč - serotonin a noradrenalin. V mozku řídí náladu, v břiše pohyby střev a v kůži průsvit cév. Říkat pak léku na studené ruce antidepresivum je trochu úchylné, ale funguje to. Já jsem byla u své psychiatričky včera v poledne a od odpoledne mám jako vedlejší účinek léků ručičky teplé jak topinka
. Tím nenabádám tvou dceru, aby šla se studenýma rukama k psychiatrovi. Ale kdyby jí to moc obtěžovalo, třeba by to stálo za to. Mám na mysli některý z duálních antidepresiv (SNRI), patrně by stačila úplně nizoučká dávka. Ale pokud jsi z principu proti lékům, jako bych nic nenapsala.
Odpovědět