5.5.2019 18:25:07 Sl+2
Mytí nádobí v malé kuchyni
Ahoj všem.
Máme chatu, na které se od jara do podzimu střídá velké množství lidí z řad příbuzných a kamarádů. Někdy dvojice někdy i 12 lidí. Přes zimu tam nikdo není (chata je bez topení).
Momentálně v kuchyni máme v lince dřez s odkapavačem a průtokáč na teplou vodu. V zásadě každý rok zvažuju, zda mám jít do myčky. Ale kuchyň je fakt malá, není ji kam v rámci přestavby posunout.
Uvažuju, zda by nestálo za to dát na stávající místo malý dřez Ikea (30 cm tuším) a myčku 45 cm. Bohužel by tím padlo místo na průtokový ohřívař (možnost napojení na bojler není).
Chata je to skutečně letní, většinou se tam poskakuje v plavkách nebo kratasách a horká voda se používá jen na mytí.
Myčku chci, protože mám pocit, že mytí v ní vyjde levněji, méně se spotřebuje houbiček a jaru a ušetří to čas. Otázkou je, zda 30 cm dřez a jenom studená voda tento komfort vykompenzuji.
Fakt nevím, řeším to každoročně, k ničemu se nemůžu rozhoupat a pořád jenom kupuju gumové rukavice, houbičky a jary...
Jinak vodu nemáme vlastní, je z obecního vodovodu, kanalizace momentálně není, ale asi bude, takže množství spotřebované vody bude důležité. Myslím, že v málo vodě sice nádobí umyju, ale na opláchnutí potřebuji obrovské množství vody. Chatka je to to taková pohodová, bez přezouvání, skoro pořád všichni venku. Tak prosím o tipy, rady, nápady. Dík
Odpovědět