3.10.2019 13:33:43 Analfabeta
Re: Holky, Karel..
Holky, utněte tu debatu. Do inteligentní diskuse urážky nepatří. Každý z nás má nějaký názor a nějaké zkušenosti, ale jen málo inteligentní člověk neumí přijmout názory druhého člověka a v klidu se zamyslet i nad jeho postojem a jeho argumenty. I druhý člověk může mít v něčem pravdu a já jsem třeba momentálně zaslepená, protože jsem si něco myslela, ale ona to není tak úplně jednoznačná a průzračná pravda. Rozumný člověk bere v potaz i argumenty druhé strany.
Faktem je, že na Markétě jezdily motorky normálně a klidně tam jezdily i na rozkaz v jeden určitý den. Otázkou je, jestli ti kluci, co tam jezdili, věděli, že vlastně hlukem ruší nějaký pohřeb. Pro ně tomohla být příležitost si zajezdit a potůrovat motorku, souvislosti jim mmohly dojít později. Vina padá na toho, kdo rozkaz vydal. StB je hodně mlhavý pojem, v StB mohl být klidně i Váš strejda, akorát vy to nevíte a on nemá důvod se tím dneska chlubit. Kdyby se obrátil režim, vytáhne průkazky StB i ten, do koho byste to v životě neřekli, a v tu ránu z něj bude i bojovník proti tomuto režimu.
Zanechte sporů, minulost stejně nezměníte. Snažte se ji jen vyložit skutečně tak, jak byla (a že je dneska kolikrát setsakra ideologicky překrucovaná) a koukejte se radši do budoucnosti, abychom ji i pro naše děti udělali lepší. Jakže je přesně ten citát? Historia Magistra Vitae? Historie je učitelkou moudrosti. Tak se toho držte.
Odpovědět