6.10.2019 14:03:01 Analfabeta
Re: Holky, Karel..
White, četla jsem i názor, že Kája by neměl mít pohřeb se státní poctou, protože on byl přece symbolem totalitní zvůle. On MOHL ZPÍVAT, jiní nemohli ani hrát. A jak někde padlo: neposlouchal jsem ho, měl jsem rád jinou muziku, ale on byl osobnost, neskutečněj profík a jeho písničky znal každý, i ten, kdo jeho muziku zrovna neposlouchal. Každé dítě znalo včelku Máju, snad každý zná Lady Karneval. On prostě rozdával radost. A jak řekl Zaorálek, on šířil dobré jméno republiky ve světě a pohřeb se státní poctou si teda zaslouží (a debatu o tom, co to je státní pohřeb a pohřeb se státní poctou považuju jen za přeřeknutí, za drobný úlet, který pak Forejt upřesnil. Zaslechla jsem na ČT24 Forejtovo vysvětlování, jaký je v tom rozdíl, jaké tomá další konotace, že třeba státní pohřeb hned velvyslanci avizují do mateřských zemí a co to všechno znamená. Bylo to moc zajímavé povídání. Ani se nezlobím na Babiše, že vypustili slova "státní pohřeb", ty jemné nuance nemusejí jak vidno vědět ani premiéři).
Odpovědět