4.10.2019 11:58:32 čajka
Re: Kam by jste se obrátili už se zácpou..dlouho....dcera
Mě pomáhá cvičení - konkrétně Mojžíšová, hlavně ty první tři cviky, kde se vtahuje v leže břicho, bedra na zemi. Celá oblast břicha se tím hezky aktivuje a střeva se můžou pohnout. Nejlíp mi to funguje ráno nalačno, nebo můžete zkusit po té teplé vodě.
Z dalšího cvičení pak polohy, kdy je zadek výš než žaludek - svíčky, stojky. To samozřejmě ne hned po jídle, někdy se u toho dost vyprdím
ale mě to baví i tak, nedělám to jen kvůli záchodu, to by mi asi trávení dost zaseklo...
A taky jsem objevila pro sebe dobrou polohu, kdy se mi břicho uvolní a začne se mi chtít na velkou skoro vždycky - dřep, chodidla na zemi, záda rovná, opřená o zeď, chodidla můžou podkluzovat, tak třeba bez ponožek.
Taky obruč (hula hop) dokáže dost promasírovat břicho. A vlastně proč ne i normální masáž břicha (kroužky: zdola doprava, nahoru a doleva dolů, strany píšu,jako když si to děláš sama)?
A nahřívání už jste zkoušeli? Zalezt si do postele s termoforem na břiše, uvolnit se...
A ještě mě napadá - řešili jste s psycholožkou, jestli nemá kolem vyměšování nějaký psychický blok? Že jí to třeba podvědomě přijde "hnusný" nebo tak něco?
Hodně štěstí
Odpovědět