Re: Vážně nikdo z Vás nezažil zákonné dědění jako problém?
Já jednoznačně souhlasím s tím, že každý má právo uspořádat si svůj život a majetek, jak on chce. Rozhodně nesouhlasím s tím, že jediné správné je, aby všichni dostali úplně stejně.
Jsem jednoznačně pro to, aby si každý, když ještě má fungující rozum, sám určil, komu co a kolik dá (za života, formou závěti ...).
Nejhorší podle mě je to, když s tím neudělá nic a jeho dědici se po jeho smrti zhádaj jako koně, protože každý si tu spravedlnost představuje jinak.
Já z praxe to mám na denním pořádku, fakt že jo.
Čili, když člověk s fatální diagnozou, si to v klidu promyslí a sám si majetek podělí (jakkoli on chce, protože nikdo jiný není v jeho botách), je to naprosto ideální řešení. A všichni dědici nechť se s tím laskavě smíří.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.