14.4.2020 22:54:28 Monika
Re: všichni školou povinní
Můj vztah k jednotlivým předmětům z 90% souvisel s osobou učitele. Akorát s fyzikou a chemií to nebylo nic moc ani s dobrou učitelkou
Vůbec žádného dobrého učitele jsem bohužel nezažila na zeměpis a občanku. Na dějepis jsme měli na základce fajn učitele, na gymplu špatné (nuda), ale potřebovala jsem z dějepisu maturovat kvůli přijímačkám na práva, tak jsem ten zájem v sobě vykřesala. Ale opravdu jsem si historii oblíbila až o hodně později, ale ne historii politickou, ale hlavně historii běžného života (k čemuž samozřejmě je třeba znát i ty politické okolnosti, to je jasné). Jazyky jsem vždycky brala jako něco, co je fakt praktické a učitelé byli taky celkem dobří (až na němčináře na gymplu, ale ten byl zase vtipný), takže jsem neměla potíže s motivací (ale jenom s anglickým odposlechem). Matikáře jsem měla vždy dobré, i když na gymplu až moc (byl strašně fajn, všichni jsme ho měli rádi, ale zároveň byl hodně náročný, což uvádělo ty méně talentované do velkého stresu). Největší hrůza byla fyzika na gymplu - nebavilo mně to a hodiny byly strašně nudné.
Odpovědět