Re: Platby za kroužky na druhé pololetí
teda docela koukám, jak jsou zde všichni strašně solidární a nechávají "kde komu" svoje peníze i když nemusejí. Já to teda mám trošku jinak. Škola si řekla o platbu za družinu pouze za únor a zbytek se neplatil - dle mě o.k.
Ostatní kroužky jsem prostě nezaplatila. Jedná se o v řádu tisícové částky a nechala bych někomu již provedenou platbu pouze v případě, že dobře znám majitele a vím, že jim moje peníze pomohou a nutně je potřebuje. Rozhodně nebudu podporovat zisky velkých klubů. Tam to prostě cítím tak, že platím za práci, nikoliv za to "že jsou".
V případě školky bych teda také kroužek nezaplatila právě z důvodů uvedených zakladatelkou - učitelky to dělají v prostorách školy, bez vlastních nákladů, materiál se nespotřebuje, učitelka žádnou práci neodvede, nic nepřipravuje - nechápu smysl platby a to ani solidární (jako, že učitelka se příští rok na keramiku vyprdne, když rodičům nestojí za to zaplatit pololetí, kdy se nic nedělalo?
)
U mě se to teda nestalo, ale pokud by již platba byla provedena rozhodně bych si řekla o poměrné vrácení případně trvala na tomu odpovídající slevě na další pololetí tj. od září.
Odpovědět