28.7.2020 21:51:57 sally
Re: Jak máte doma finance s manželem?
Nejde o to, JAK máte uspořádaný finance, ale o to, jak s tebou manžel jedná.
Teď tě "zve" na snídani? A jak to bude za pět let, když budeš třeba na mateřský a on tě "nepozve" na snídani? Budeš hlady?
Ať už to jsou jeho peníze nebo ne (pokud je měl před manželstvím, tak jsou "jeho"), chtěla bych se na rozhodování, kde a jak budeme bydlet, nějak podílet. To, jestli "se" bude bydlet v bytě, v baráku, v Praze, v Horních Vlkodlacích atd. je něco, co by měli mít ti dva srovnaní mezi sebou. I to, zda se barák koupí, nebo postaví, jaký, jestli bude latifundie nebo se zahrada "vybetonuje"... s bydlením úzce souvisí způsob dopravy - v bytě v Praze nejspíš není potřeba žádné auto, v Horních Vlkodlacích nejspíš bude potřeba auta dvě...
Protože víc než peníze, by mě zajímalo i to, jestli si to ten tvůj dáreček nepředstavuje tak, že on zaplatí pozemek, a ty, protože nevyděláváš, tam nakonec ten dům postavíš a budeš vláčet pytle s cementem a zvedat krovy, protože jsi nepřispěla finančně.... (nic proti ženám, které baví obkládat koupelny a vázat krovy, pokud je to jejich volba)....
Odpověď na dotaz - máme společné účty (máme dva, z různých důvodů), od obou máme oba karty, hlásíme si větší výdaje, abychom nepřešvihli. Manžel vydělává mnohonásobně víc, než já - ale i to byla dohoda od začátku - že děti budou v mé režii. Manžel je workoholik, já jsem nejspokojenější, když mám všeho trochu - nějaký miniúvazek, aby mi úplně nehráblo, s možností práci přibírat či ubírat dle potřeby....
Odpovědět