22.3.2021 15:31:53 1kulička
Re: šestileté gymnázium s angličtinou
Tak můžu tě ujistit, že každý se tam opravdu nedostane, to je taková pomluva. Dcera byla poslední, kdo se mohl odvolat a pod ní bylo ještě minimálně 10 dětí, co nesplnili podmínky, takže by přijatí být nemohli (přesně si to už nepamatuju, ale na 4 letý byla jen jedna třída). Že to je záložní gympl, to je jasné, ono je to spíš kvůli tomu školnému. I u nás to byl záložní, protože je dál a dražší, než co byl ten favorit. A ano, vybírala jsem tak, aby měla šanci se tam dostat, na státní by to v Praze nebylo, ale mimo Prahu pohodlně.
Já to nechci vychvalovat na úkor státních gymplů, ale je to u nás prostě tradice, že se jede drilem. Málo praxe, málo prostoru pro osobnost nebo vlastní názor. Je tam nával, protože v Praze je hodně VŠ rodičů, jedou se přípravné testy, tak děcka pak mají skvělé výsledky u přijímaček, ale o kvalitě výuky to zas tak moc neříká.
Jak píšu, byla jsem přítomná výuce i systému distančky na gevu a rozhodně o level lepší, než státní gympl. Co mám reference, tak na VŠ se dostali všichni, co chtěli. Já jim nemám co vytknout a rodiče i studenti jsou tu moc spokojení. A opravdu tam není většina dětí jako moje dcera, co mají školu na háku, neteř je zrovna dost snaživka zapálená. A nutno říct, že moje holka školu celkem neměla ráda a brala ji jako nutné zlo a tady jí to hodně baví (i přes ty věčné zdravotní problémy).
Jinak třeba ještě "za nás", z našeho gymplu přešla holka, co propadala, na jiný, nový gympl a tam měla vyznamenání. Můj brácha na ten nový gympl chodil taky a nedá se říct, že by byl pro slabší. Jen jí prostě asi víc sedl, nemusela tak daleko dojíždět a nikdo proti ní neměl předsudky, tak našla svoje místo.
Odpovědět