5.5.2021 19:54:21 Konzerva
Re: Mate někdo dítě doma, i když by už mohlo do školy?
"v spolecnych satnach se porad neco ztracelo....a nebylo tam dost mista na prezuti a prevleceni pro vsechny, vzdycky jsme se tam mackali nebo stali venku (moje zakladka i gympl) ...navic porad se ztracel spolecny klic a nekdo delal klicnika nebo se funkce klicnika predavala po tydnu a bylo to otravne
pokud jsou skrinky (dcery zakladka a gympl), tak se dite muze v klidu prevlect ve velkem prostoru, nemusi se s nikym mackat a strkat....kdyz se mu neco ztrati, tak jen jemu a jde se po tom adresne...taky si dite nevymeni lepsi bundu za horsi a rodice nemusi nic resit"
77krasko,
znám to jen ze základky, ale mám zcela opačnou zkušenost. Za celých 8 let se ani mně ani nikomu z naší třídy ze společný šatny nic neztratilo.
V současných šatnách rozhodně není víc místa, alespoň ve škole mých dětí. Naopak, ráno před osmou se tam nahrnou všichni najednou, všichni u skříněk, které jsou užší než jeden člověk, chodba je úzká a skříňky jsou z obou stran, takže mezi dvěma protilehlými skříňkami je prostor asi metr a půl. Děcka se tam mačkají, žádné nechce přijít pozdě, nevejdou se tam lavičky, tak se přezouvají v sedě na zemi. Když si jeden skříňku otevře, ten druhý mu jí zavírá, protože mu ta cizí dvířka překážejí a je to řetězová reakce. Je to přesný opak toho, co píšeš - děti se mačkají, strkají, válí věci po zemi, když někomu někdo něco nakopne, tak to letí po celé chodbě.
Odpovědět