Re: Mate spis aktivní nebo pasivní konicky?
to je těžko říct, co je aktivní a co pasivní :) Při aktivním něco produkuju, při pasivním konzumuju? Takže čtení je pasivní, protože konzumuju text napsaný někým jiným, zatímco když knížku píšu, tak je aktivní, jelikož produkuju já? :)
Tak z tohoto pohledu asi obojí nějak rovnovážně. Aktivně maluju, píšu, vytvářím složité jídelní kreace a s tím spjaté fotky, foodblog, články atd.
Pasivně čtu, chodím do divadel a galerií, a hlavně chodím. Prostě chodím, hodně chodím, kdykoli můžu, tak jdu a jdu. A přitom tedy konzumuju přírodu, historické stavby, urbex a cokoli mi chůze přinese. S chutí při tom chození i běhám, mám ráda třeba dobíhání tramvají, baví mě to :) Když jsem sama v lese (k tomu teda nestojím o diváky), tak třeba ráda kus cesty skáču, tancuju nebo tak :) A k tomu si zpívám :)
A přitom chození aktivně fotím, fotím divoké orchideje, obecně chráněné rostliny, humorné cedule... a sbírám minerály a zkameněliny. A navíc aktivně přemýšlím, chůze mě dostává velmi rychle do flow a v chůzi vyřeším většinu věcí, které potřebuju promýšlet.
Těžko říct, kam se zahradničením. Sice jsem kdysi měla pocit, že tvůrcem své zahrady jsem já, takže by to bylo aktivní, ale s léty mě zahrada přesvědčuje o opaku, takže spíš ona žije po svém a já ji tak opatrně poslouchám a téměř pasivně jen tu střihnu, tam přihrnu...jak zahrada řekne :)
Odpovědět