Umíte klidně, kontrolovaně a kultivovaně reagovat v nepříjemných situacích?
Myšleno když řešíte nepříjemné vztahové, pracovní či jiné záležitosti. Nebo když jen narazíte na blbce nebo prudiče.
K založení tématu mě inspirovala libikova zmínka o přesvaté paní Pelánové z posledního dílu seriálu Ochránce.
Já to sama moc neumím. Ale abych se trochu pochválila - posledně u bytu zvonil nějaký podomní prodejce teplé vody. Zastupoval asi firmu vyrábějící plastová okna, ale byty prý obchází kvůli "monitoringu havarijního stavu oken v domě". (Je vážně až vtipné, co dokáží někteří vymyslet, aby to nevypadalo, že porušují vyhlášku o podomním prodeji). Chvilku jsem si ho velmi slušně podusila otázkami typu, kdo že je, odkud je, co nabízí, z čího podnětu chce dělat monitoring, kdo ho pustil do domu, u koho dalšího už zvonil ap. Kluk už za chvíli nevěděl čí je, takovou sprchu otázek zjevně nečekal. Až nakonec jsem ho pochválila, že je moc dobře, že zazvonil nejprve u nás, že ho moc ráda vyprovodím dolů ke vstupním dveřím. Nechal se jako beránek. Jsem na sebe pyšná. Bývaly časy, kdy mě tihle prodavači energií a jiní nabízeči (jeden čas jich chodilo vážně hodně) vytáčeli neskutečně a byla jsem schopná je nevybíravě poslat do míst, kam slunce nesvítí.
Jak jste na tom vy? S jakým nadhledem, klidem a elegancí zvládáte nepříjemné situace?
Odpovědět