29.12.2021 6:08:09 Hanka 75
Re: přesčasy lékařů
Ty si myslíš, že lékaři se navzájem nekryjí, nevydávají se cinknuté posudky od kolegů, nekryje je lékařská komora a další instituace, nemocnice spolupracují, neničí se zdravotnická dokumentace... ?
Roky se ví, že toto se děje. Určitě to bylo i prokázáno, bohužel celkově v málo případech a s velkými potížemi, což je důsledek právě toho, že lékaři a instituce se navzájem kryjí, ničí dokumentaci atd.
To co považuji já za neseriozní, je prohlášení lékaře, sexuologa Uzla, který se zastal kolegy lékaře Cimického slovy, že ho roky zná, obvinění obětí mu připadá směšné a jeho kamarád by to nikdy neudělal. Dokáže to ? Nařkneš mě z pomstychtivosti, když se budu věnovat tématu Cimický a sexuálnímu zneužívání, že mám mlčet, protože to nebylo dokázáno ? Ono dost možná bohužel nebude, pokud se nenajde nepromlčený čin. Ale já si tedy dovolím o tom psát a diskutovat, i když to nebude dokázáno. Protože právě strach pacientek z postavení Cimického a jeho krytí kolegy řadu z nich také vedl k tomu, že se neozvaly v době, kdy jeho čin ještě nebyl promlčený. A zrovna na Cimickém je vidět, že bez veřejnosti, soc. médií roky tento lékař ve své pozici zneužíval své postavaní, roky se nic nedělo. Takhle chceme, aby to v naší společnosti fungovalo ?
Takže žádné tutlání, ale mluvme o problému, který tu je. To je začátek řešení, a roky přetrvávající problém ukazuje na to, že stávajícím způsobem se rozhodně nevyřeší. Fakta vyplouvající na povrch s jistým uvolněním a tím, že veřejnost má právo vědět a diskutovat o tom, ukazuje na to, že ten problém je ještě mnohem horší než vypadal (viz psychiatr Cimický zřejmě roky zneužívající své pacientky. Bohužel a lékaři svým přístupem zametat věci, nezdravou loajalitou, krytím kolegů atd. ho jen prohlubovali a prohlubují.
Odpovědět