Re: Sušení domácí zeleniny
není třeba dávat do sušené zeleniny sůl. Je potřeba dobře vysušit a pak hlavně dobře skladovat, dokonale uzavřené, aby to nenavlhlo.
Lepší je na sušení nekrouhat úplně jemně (zbytečně to oxiduje), ale krájet hrubší a podle potřeby pak dodrtit už usušené na potřebnou velikost.
Co se ceny elektřiny týká, nevím, jaký příkon má Tvoje sušička, ta moje (Eta) má 400W, tj. při momentální ceně elektřiny žere při puštění na plný výkon 4 Kč/h, což vzhledem k usušenému množství je z mého pohledu částka zanedbatelná. Zeleninu navíc suším jen na nižší výkon, takže nějaké 2,5 Kč/hod, odhadem.
A neodolám, abych si neudělala reklamu :) - moje poslední kuchařka je věnovaná právě domácímu nasušení zeleniny a ovoce a hlavně následně míchání domácích instatních jídel na "zalití horkou vodou do hrnečku" z těch nasušených surovin :)
Odpovědět