8.8.2023 10:46:19 Blanče
Re: Jak dál po mrtvici
Vážný ale pokud děda funguje fyzicky, třeba to půjde. Administrativu převezmete vy, to snad problém nebude, k doktorům objednáte sanitku nebo taxi. Oběd jim bude nosit - a klidně i servírovat - pečovatelka, snídaňě a večeře nakrabičkujete vždy na tři dny do lednice (ano, budou excesy typu "ta tlačenka byla zkažená, když jsem si ji chtěl ohřát na pánvi, rozpadla se. Ale pokud nejde o život..). Jednou za týden naběhnete na pomoc s velkou hygienou a úklidem a dovezete - odvezete prádlo. Pořídíte hlásicí náramky. Říkáš, že i když omezeně, jste na to dvě rodiny. Pokud budou plus minus soběstační fyzicky, půjde to. Někdo musí koordinovat co kdy kdo bude dělat a z dlouhodobého hlediska je (alespoň já mám tu zkušenost) lepší k nim chodit po dvojicích, nesemele vás to psychicky tolik a máte "svědka", budou situace, kdy je za něj člověk rád už v rámci zachování vlastního zdravého rozumu. Pokud je někdo jako třeba sousedka - kamarádka - domluvit se s ní i za drobnou úplatu, že tam třeba v podvečer vždy na chvíli zaskočí a pokud by se jí něco nezdálo, ozve se. No a začít pracovat na té další etapě, až opravdu nebudou moci zůstat sami.
Odpovědět