19.5.2024 23:13:46 TaJ
Re: Jak se máte vy?
Inko, na výlety jezdíme většinou společně jako rodina, nebo dost často jenom já se synem, nebo ještě i s jeho kamarádem apod. Ale občas si udělám výlet sama, jednou za čas jezdívám z Prahy hodinu autobusem do Panenského Týnce, k tomu nedostavěnému chrámu, miluju to tam, ve všední den dopoledne je tam klid, projde tam jen několik málo lidí, je to zvláštní místo, není tam jinak vlastně vůbec nic, ani žádné občerstvení, poblíž ani žádný obchod, nic...jen ten chrám bez střechy, spousta holubů, modré nebe a okolo pěkná krajina. Strávím tam posedáváním na lavičkách, obcházením, přemýšlením a rovnáním myšlenek, ale často i s úplně prázdnou hlavou celé dopoledne, než mi jede autobus zpátky. Vždycky se vracím úplně odpočatá, vyklidněná a s tak nějak vyčištěnou hlavou... Neumím si představit, že bych tam jela s kýmkoli dalším, už by mě to rušilo a neužila bych si to.
Ráda bych našla ještě nějaká další taková místa, která by byla pro mě dosažitelná a v přijatelné vzdálenosti, ale zatím mě nic dalšího nenapadlo...
Odpovědět