22.8.2024 22:05:21 sally
Re: Za jak dlouho po požití nechodné potraviny vyrazí kopřivka?
neznámá,
a není to trošku jinak? Že máš vysokou hladinu histaminu a pak ti překlopí zcela náhodně cokoliv... já jsem taky nikdy nepřišla na to, z čeho přesně to je - ale zrovna rajčata záleží na tom, odkud jsou a (zřejmě) jak moc jsou stříkaný či chemicky ošetřovaný... podobně třeba jahody, někdy můžu, někdy ne. Mražený mi nevadí ale nikdy...
Já jsem před cca dvanácti patnácti lety odbourala lepek - a od té doby je to dobrý. Největším spouštěčem byl u mě lepek a když vynechávám ten, tak ty zbytkové problematické potraviny mi nevadí - ta hladina histaminu se nezvýší natolik, aby to bylo přes míru. Ani nemusím řešit stopová množství (takové to jestli je lepek v zakysané smetaně nebo ne), ale nejím chleba, těstoviny, pizzy, nezahušťuju omáčky atd... můžu si dát tak jedno pivo (víc ne, otýkám). Můžu bílá vína, ne červená. Celkově alkohol je špatně, protože omezuje odbourávání histaminu, takže se s tím musí opatrně.
Nicméně i s tím lepkem to bylo na dlouhou trať - není to, že si člověk jeden den nedá topinku a okamžitě cítí zlepšení...
Odpovědět