vážný, naprosto souhlasím... kdybych neměla svůj černočerný humor, asi bych se musela zbláznit... teď jsme byli u tchýně a zase to bylo jak v absurdní komedii... přijeli jsme, abychom ji vzali na hřbitov asi 20 km vzdálený (vesnice A), jsou tam její předci, včetně rodičů, což ovšem tchýně odmítá, protože je přesvědčena, že maminka je v domově důchodců ve vedlejším městečku (městečko B) - nikdy tam dd ani nebyl, maminka dožila ve svém bytě v jiném městě, takže ji trochu rozčílilo, proč je na náhrobku jejich jméno, ale okamžitě to zase vytěsnila, jako všechno, co jí tuhle teorii nabourává... nicméně občas si splete názvy obcí, takže pak u oběda nám říká "jsem chtěla jet za maminkou, musím se za ní podívat, ale ona je tam moc spokojená, moc se jí v A líbí, nestěžuje si na nic, má tam kolem sebe vždycky spoustu lidí" - no upřímně nechápala, co nás na tom tak rozesmálo
případně když se nás ptala, jestli bydlíme pořád tam co dřív, v tom kopci, tak jsme jí to potvrdili, načež ona na to: "no já se k vám chtěla jet podívat, ale nechce se mi šlapat do toho kopce... když jsem byla na kole v praze minule, říkala jsem si, že k vám zajedu, to už je kousek, ale ten kopec mě odradil" (do prahy to má cca 70 km na kraj města, k nám dalších 50)... ovšem když jsem se jí ptala, jestli myslí vážně jízdu na kole do prahy, dotklo se jí to, že samozřejmě, to jezdí přece pořád
(myslela jízdu do okresního města, cca 12 km, což absolvovala naposledy někdy před dvěma lety)