16.5.2025 1:37:10 sally
Re: Provozujete ještě po padesátce sporty jako in.line, kolo, lyžovàní?
Huso,
ty doplňky fungují podle toho, jak moc dobře máš klouby prokrvené - jestli se tim tam něco dostane. Logicky, klouby moc prokrvené nejsou, takže ta výživa se tam dostává blbě a s věkem se to horší... ale šmahem bych je neodsuzovala. Já si myslím, že mi pomohly.
Chůze na ta kolena není úplně to nejlepší, je to pohyb pod zátěží (celého těla). Kolo / rotoped, nebo i jen si večer lehnout a kolena procvičit "jízdou na kole" naprázdno... ale důležité i jak chodíš / došlapuješ - pokud chodíš správně, tak se ti velká část nárazu / otřesu z dopadu na nohu vstřebá do chodidla (které je tomu uzpůsobené). Když chodíš blbě, jde ti celý ten náraz do kolene / kyčle / páteře. Proto je důležitá i dobrá rehabka / fyzioterapie - aby ti poradili i s věcmi typu "jak chodit". Plus chůze zapojuje jen určité svaly a jen část toho pohybového rozsahu, co by koleno mělo mít.
Nepíšu ti to proto, abych do tebe ryla - ale proto, že mi přijde šílené, že žiješ v bolestech, když by se s tím dalo něco dělat, abys nemusela rezignovat na pohyb.
Odpovědět