20.12.2025 21:39:08 TaJ
Re: Máte v rodině o Vánocích nějakou speciální tradici, bez které by to nešlo?
Ropucho, podobně to má manželova maminka, žije sice v paneláku, ale mají kolem domu zahradu a každý byt tam má pár záhonků. I když ona tedy zdaleka nemá jen tu zahrádku, ale žije i dost kulturními akcemi, schází se s kamarádkami, studuje univerzitu třetího věku, chodí na jógu (je jí 85). Moje maminka (75) žije sama, taky v paneláku, zahrádku nemá, ani na balkóně toho moc nepěstuje, je tam hrozná výheň a kromě kaktusů se tam ničemu moc nedaří. Ale doma rozhodně nesedí, chodí různě na procházky, na různé výstavy, hodně čte...o různých zajímavých akcích ví často dřív, než já, ačkoli nemá chytrý mobil ani počítač, žije vlastně úplně bez internetu. Přesto mám často pocit, že má vlastně pestřejší náplň volného času, než já

.
My třeba zahradu poslední roky pořád zjednodušujeme, aby to nedalo moc práce, zase tolik nás nebaví na tom pracovat, zahrada má pro nás hlavně ten benefit, že můžeme vyjít ven, do přírody, zeleně...aniž bychom opustili svoje soukromí. Jedlé věci už poslední roky pěstuju jen na balkóně, máme celkem velký a daří se tam jahodám, rajčatům, paprikám...letos jsem zkoušela i okurky a taky to myslím půjde. Dá to daleko míň práce, když je to v těch nádobách, je to pohodlné, nemuset chodit až ven na zahradu, když si chci při vaření natrhat bylinky, nebo rajčata, ale stačí v jakémkoli počasí jen otevřít balkón... Na zahradě už necháváme spíš jen keře, okrasné rostliny, trávník...i posezení využíváme daleko častěji to na balkóně, než to venku...
Odpovědět