Monam, neberu to osobně, už jsem psala (souhlasila, neb je to nepochybné a zjevné), že individuální zkušenost může být zásadně odlišná od statistických dat. Proto se na ta data ptám, zajímá mě, jak na tom vlastně reálně ti důchodci s (post)materialismem jsou.
Nehledala jsem si to sama, protože jsi psala, že se tím zabýváš, tak jasně máš po ruce relevantnější zdroje informací, víc do nich vidíš, lépe jim rozumíš. Pokud říkají, že mezi důchodci je oproti ostatním voličům výrazně více materialistů, ok, smířím se s tím

Děkuji za přehled, i když jsem tedy myslela, že máš po ruce primární zdroje, ne AI, ale aspoň tedy předpokládám, že ty tu umělotinu umíš zkontrolovat, že to v zásadě dává smysl. Díky.
Jdeme na to.
Takže mezi důchodci nad 80 je to fakt bída, oproti mileniálům jsou na čtvrtině.
Mladší důchodci (nar. 46-59) jsou na 8 - 10 %, oproti mileniálům tedy na půlce, to už je lepší, ale pořád je to tedy polovina. Dvakrát nižší možnost volit třeba ty zelené, oproti mileniálům.
Dobře, smiřuji se s tím
Jinak je tedy pěkný ten nárůst celkového procenta v čase, zdá se, že se společnost postupně nasycuje (protože určitě nemládne)