4.9.2026 15:23:06 TaJ
Re: Zážitky a objevy z prázdninových cest
Mým letošním nej zážitkem z prázdnin bylo asi Štrbské pleso v 6 hodin ráno, po příjezdu nočním vlakem z Prahy. To časné ráno ve Štrbě, jízda zubačkou nahoru a pak procházka kolem plesa, kde jsme byli prakticky úplně sami, to bylo fakt úchvatné. Druhý takový nej zážitek bylo pozorování perseid v Jizerkách, kdy jsme seděli jen my tři v půl jedné v noci u Tesařovské kaple, která tu noc záměrně nebyla osvětlená, takže jsme neviděli ani na metr před sebe a nad námi jen hvězdy, mléčná dráha... Já to místo miluju, vždycky, když jsme v Jizerkách, tak se tam musím podívat, ale takhle v noci jsem tam ještě nebyla. A třetí nejlepší zážitek byl kostel Wang v Polsku. Jinak letos jsme se synem projížděli okolí Prešova a na moje přání jsme zajeli i do Košic. Ty mě překvapily fakt hodně příjemně, v tom historickém centru se nám moc líbilo, vylezli jsme i na věž katedrály a nemohli se odtrhnout od fontány. Bylo tam fakt krásně. A moc pěkný zážitek jsme měli ve Frýdlantu v restauraci, kde měli takovou jejich místní černou kočku, fakt nádhernou a ta si k nám těsně před zaplacením přišla sednout, vlezla synovi na klín, tlapky si natáhla manželovi na klín a nehodlala nás nechat odejít 🙂. A musím říct, že takový rozzářený a pobavený úsměv, když ji hladil, jsem u syna už dlouho neviděla. Možná celé měsíce...někdy stačí málo pro štěstí a takové zážitky si vždycky pamatuju nejvíc...je to možná takové obyčejné - jezero, hvězdy, kočka...ale svým způsobem vlastně úplně jedinečné a vzácné.
Odpovědět