29.2.2004 16:42:18 sally
Re: zbytecnosti a chybejici veci v seznamu
Tak mě zase "noční košilka" přijde pro mimčo fajn. My jsme napřed měli takový "pytel" s rukávky, dole rozepínací, teď máme overaly (něco jako dupačky s dlouhým rukávem) a mimís má jen plenku a pyžamko - myslím, že je to pohodlnější, než několik vrstev (bodyčko, dupačky, košilka...) - jak pro něj, tak pro mně, když musím přebalovat. V postýlce mám takovou nepromokavou látkovou podložku, občas nám přetečou plenky. Vaničku používáme - myjeme prcka v kuchyni - vanu dáme přes dřez a pak utíráme a oblíkáme na lince. V koupelně tolik místa nemáme.
Náš prcek se narodil nečekaně o dva měsíce dřív, takže jsem pro něj měla jen ty nezbytnosti (postýlka, sedačka, pár kousků oblečení) a postupně jsem dokupovala to, co mi chybělo, a co jsem postrádala - tím jsem se vyhnula tomu, že bych měla tisíce věcí, které nakonec nepoužiju. Polovina "nutných" věcí na miminko mi přijde, že je jen dobrý byznys (např. přebalovací pulty, kolíbky, basinet - z toho všeho mimčo vyroste během pár týdnů a přitom to stojí hrůzu peněz).
Co jsem ale koupila předem byly např. dětské kapičky na teplotu - říkala jsem si, že pokud bude mít prcek v noci horečku, tak chci mít tyhle věci rovnou po ruce a ne složitě shánět.
Odpovědět