2.3.2004 0:34:41 Sarka B
Re: Poradíte mi, co všechno má být ve výbavičce pro miminko?
Take pridam svoje zkusenosti (podotykam ze jsou ryze osobni):
-pro uplne cerstveho novorozenecka se mi bodinka neosvedcila. Sice pekne zakryvaly zadicka, ale Francesca dost casto pocurala nebo pokakala okraj kolem plinky. Prevleceni znamenalo vysvlect miminko donaha pretahnutim body pres tu hrozne se klinkajici hlavicku, a pak na rvouci, kroutici se mimco zase natahnout ciste body dostatecne rychle, aby se novorozenecek neroztrasl zimou. Vice se mi osvedcily kosilky z pruzne bavlny na prekladaci zapinani vepredu (novopeceny tatinek byl pro ne vyslan s nacrtkem druhy den po nasem prijezdu z porodnice). Body byly bezva tak od dvou tri mesicu.
-overalky byly nejlepsi propinaci vepredu. Zasadne se musely dat rozepnout v rozkroku a kolem nozicek na vymeneni plenky.
-Francesca mela na zacatku trochu problemy a kvalitni pumpa na odsavani mleka nam zachranila kojeni. (Chytre knizky popisujici odstrikavani mleka rukou me od te doby privadeji do mdlob). Pumpa muze byt dost draha zalezitost si porizovat preventivne (mozna v Cechach se dostava pumpa v porodnici; v USA je to tak), ale alespon bych doporucovala zjistit, kde je mozno pumpu v pripade potreby rychle obstarat. Pumpa musi byt kvalitni (kvalita neni primo umerna cene), spatne sajici model je na houby.
Odpovědět