| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Zamlklé těhotenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 35435  [Dalších 34435 >>]
zerat 18305
30.10.2013 16:13:38
Romči, ohledně džusů už jsem taky slyšela, že není dobré je stále pít a když už tak hodně naředěné... Ono asi ideální není vůbec nic kromě čisté vody ~:-D
Jak koupelna? Už ji máte hotovou?

U nás už máme hotovou fasádu - je krásná ~s~ ovšem doufám, že nebude mít stejnou barvu celá řada domků, protože domek ob dva vedle nás má skoro tutéž- jen o jeden odstín do oranžova, což skoro nejde vidět ~8~
Už mají hotové zednické práce a začínají dnes nebo zítra obkládat koupelnu, WC... Bylo mi přislíbeno, že do Vánoc budeme bydlet se vším všudy - týden to vypadalo, že bez kuchyně a obložek a interiérových dveří... tak pevně doufám, že to fakt všechno stihnou :-)

Jdu honit Martinku, aby dodělala školu... ~3~
zerat 18305
30.10.2013 16:09:07
Ahoj holky, koukám, že se tady řeší zánět dutin. Žel mám bohaté zkušenosti, ale díky Bohu mě nikdy nikdo nehnal na jakékoliv prorážení apod. Základ je dle mých zkušeností pořádně rozkapávat nosní dírky, stříkat nějaký kortikoidový sprej typu Awamys, podávat Ibalgin. Hlavně dutiny NEZAHŘÍVAT - naopak přikládat chladné obklady, které zánět budou brzdit. Jestli máte Rhyno horn konvičku, tak zvětralou Vincentkou vlažnou proplachovat dutiny tak často, jak malý snese. Dávala bych ATB a doufala, že to takhle bude stačit příp. bych se poradila s dr. jestli by nebylo dobré přidat nějaký další lék na oplasknutí otoku. Držím co můžu, aby byl malý brzy o.k. ~x~~x~ Daníku, s prací Tě chci jen trošku potěšit, že jak děti rostou, tak brzy to bude zvládnutelnější. Já teď usiluji o navýšení pracovního úvazku, protože práce je v práci jako na hradě a zadarmo tam pracovat nechci - nějak mi proplácejí přesčasy ale tak, že vůbec nevím, jak ~8~ Takže chci navýšit úvazek, abych mohla vybírat dovolenou - teď defakto nemám kdy... Jenže v souvislosti s našim stěhováním do vesnice cca 11 km od města to budeme mít komplikovanější v případě nemoci u Šárky. Martinku už nemám strach nechávat doma samotnou (mimo akutní stav)- zvládá, ale Šárinka bude muset s námi do práce a nebo budeme muset nějakou studentku ochotnou pohlídat. Sama jsem taky zvědavá, jaká bude realita.

Marru, držím co můžu, abyste se nemocnici vyhnuli ~x~~x~

Třešničko, doslazovaný čaj bych taky nedávala. Své doby existoval granulovaný čaj, který byl doslazovaný pouze a teď nevím, jak se tomu nadává - sladem mateřského mléka. Dětem chutnal a i já jsem ho občas Martince dopřála ovšem až někdy po 1. narozeninách - kaz nemá ani jeden - má už 10 let ~;) Čistou vodu milovala do cca 7 let - potom ji základní škola se sirupem na umývadle pokazila. Ale střídá to, což jsem ráda. Ono záleží na kvalitě zubní skloviny, nicméně samozřejmě má pravdu Mandelinka, že není potřeba sladit... ~x~
zaba + 3 64617
30.10.2013 15:32:15
Třešničko, Sandře dávám Dětský bylinkový čaj od Lerosu. Není tak voňavý jako jiné čaje, je v sáčkách. Já ho piju už roky ~:-D Vodu nechtěla, čaj moc taky ne, ale teď se trošičku napije. Dneska jsem jí dala pít z normálního hrnku, tak to je veliká zábava. Sice toho má víc na sobě než v sobě, ale trošku se napije. Ale zatím moc neřeším kolik toho vypije, protože je ještě kojená i přes den. Pokud by jsi chtěla sladký čaj, tak už je lepší udělat sáčkový a trošku osladit třeba rýžovým sirupem nebo klidně i cukrem, ale pořád je to lepší než ta kupovaná chemie. Oli už ani nevím co pil, asi vodu, ale on pil strašně málo a pije málo i teď. Teď pije kupované sirupy ředěné vodou, protože to pije tatínek.

Jájo, díky. On je právě Oli taky mrňous. Má vybraný batoh od topgalu.
Romana32 27719
30.10.2013 15:13:36
Třešničko, mě Radim pil skoro do třech let pouze fenyklový nebo heřmánkový čaj. Občas si dal naředěnou ovocnou šťávu, ale samotnou vodu si dá máklody i teď. Momentálně ujíždí na jablečném 100% moštu z trhů.
Leontýnka+3 26083
30.10.2013 14:49:15
Třešničko asi tu budu se svým názorem v menšině, ale pokud ti nechce pít vodu, tak prostě nabízej a dávej to, co pít bude. Nevím kolik mu je a jak moc musí pít jiné, když je ještě kojený. Přijde mi to lepší než pak řešit problémy s tím, že nemůže kakat, či má potíže s ledvinama. Všechny tři moje děti pít vodu odmítaly, takže jsme začínali na čajích a ředěných ovocných šťávách (kupovaných). Myšleno 100% ovocné šťávy, ne sirupy. A všechny tři teď pijí vodu, upřednostňují ji před vším ostatním kromě kofoly ~t~~t~~t~ (to jen ti dva starší, malej nesnáší bublinky). Čaje pijí hlavně při nemocech a ráno. Jinak pitnou z kohoutku, Bořek si ji nosí do školy a v družině si ji dolévá z kohoutku. Anežka pila výhradně granulované čaje a zuby má vpořádku, žádný kaz. Samozřejmě jsme ředili víc než je uvedeno v návodu, ale samotnou vodu prostě nedala, radši by vyschla...
Leontýnka+3 26083
30.10.2013 14:32:27
Daníku zkus si vygooglit metodu "míčkování", dělali jsme v lázních a zabírá to i na mě, taky mívám problémy s dutinami. Držím palce, já chodila jako dítě na ORL, dostala jsem do nosu jakýsi tampon, asi něčím napuštěný a pak na horské sluníčko. Takže "sekání dutin" jsem se vyhnula.
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 61018
30.10.2013 14:24:15
Já už si to nepamatuji tak přesně...
ale vím, že jsem nabízela vodu tak dlouho, různá pítka, lahve, nechávala pítka na hraní... takže vodu nakonec začali pít..
Daník s Peťulí nechtěli dlouho pít.
Takže Hani jsem nabízela vodu podstatně dřív, cca od těch čtyř měsíců a zvykla si na pití daleko snáz a rychleji - takže ta mi dnes vypije za den okolo 2litrů tekutin. Petruška pije tak litr a Daný ani to ne~o~
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
30.10.2013 13:54:56
Holky a co jste miminku dávaly za pití,když mi odmítá vodu.Ono toho totiž na výběr pro ty miminka opravdu moc není a většinou oni vyrábí pro miminka právě ty granulované,normální dětské negranulované čaje jsou od později.~d~
Odštavnovac nemáme,takže nemůžu sloužit.Jablečný sirup z domácího moštu máme tedka čerstvý udělaný,ale tam je hodně přidaného cukru,aby se to konzervovalo,takže bych byla na tom stejně jak u granulovaných miminkovských čajíků.

Romana32 27719
30.10.2013 13:30:32
Daníku, ~6~~6~. Nám zabírají ruce ponořené nad lokty do horké vody a inhalátor.

Míra má dovolenou a maluje předsíň. Snad se konečně dobereme ke konci rekonstrukce.
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
30.10.2013 13:23:27
No já měla od Hippu fenyklový,ten nechtěl,pak od sunarky taky fenyklový,taky ho nechtěl,tak jsem zkusila ten šípkový,psala jsem,že malinový,ale spletla jsem si to,ten mám pak koupený taky,ten je od 6.měsíce.Ten šípkový je od 5.měsíce.Tomášek pil granulované čaje od Hippu od tří měsíců a zuby má krásné,bílé,zdravé ani jeden kaz.Ono asi když se o ty zoubky člověk dobře stará až začnou růst čistila jsem 2x denně,tak by to snad nemělo mít vliv.
Ještě jsem měla jeden dětský čaj sáčkový,ale ten byl taky bylinný a ten nechtěl vůbec,tak ho pil pak Tomášek.

Nevím holky,ale v okolí mám samé známé,co dávají přímo pro miminka ty čaje granulované,protože se rozpustí,nepřeženete dávkování,jako louhování delší dobu sáčkového taky není vhodné,co jsem se na netu dočetla.Jinak pak později už granulované čaje nekupuju,takové ty už i pro větší děti vím,že to jsou sračky,ale ty miminkovské jsou podle mě hodně striktně hlídané.

Každopádně on tomu čaji zatím moc nedá.Prostě většinou kojím a vypije denně toho čaje max 30 ml a zbytek vylívám.Tomášek pil více,když byl na umělém.
[<<Předchozích 990] Názory 9911000 z 35435  [Dalších 34435 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.