Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jája+2 kluci | 38897 |
30.10.2013 8:28:28
Janino, díky moc! Dneska mě čeká neplánovaný utz, tak uvidíme, co bude dál... Jestli "jedeme dál" nebo revize.
Takže Justus dopadl vlastně dobře. To jsem ráda. Kéž by se to nějak upravilo samo. Já jsem byla o prázdninách s klukama na očním vyšetření u oční terapeutky. Dami měl na jaře problémy s očima, šla jsem na oční a vyšetření hrozné - resp. nulové, nezjistila nic a napsala, že pro věk ho nemohla vyšetřit. To mě tedy extra nakrklo, protože Dami je hodně šikovný na svůj věk. Tak jsem si našla v Opavě optiku, kde vyštřují přístrojem Plusoptix. Vyšetření trvalo asi 30 min a bylo úúúúúúúžasné. Jednak změřila přístrojem (jasně, je to orientační, ale odhalí to případné vady a nesrovnalosti a pak je na rodiči, zda to bude řešit dál s lékařem) a pak různými pomůckami zkoušela oči, včetně 3D (tam já jsem neviděla vůůůbec NIC!, obě děti viděly VŠE:)). Pro každého měla vyštření vzhledem k jeho věku (6 a 3 roky). Hynka už zkoušela jako školáka, musel najít nějaké věci ve skupině atd., u Damíka zkoušela jen základy. Hynek má oči naprosto zdravé. U Damíka objevila maličkou vadu, kterou jsme měli trénovat, aby se spravila. Kdyby se na to nepřišlo, mohlo by to dopadnou tak, že mozek by vyřadil to slabší oko a podpořil to silnější a asi by to skončilo brýlemi. Za rok jdu s Damim opět na kontrolu. Stálo mě to 250 Kč každého, uhradila mi to pojišťovna. FAKT super - doporučuji všem. Dělá se to od 6m věku! Marru, jak dopadly výsledky kultivace??? Posunuli jste se někam? |
Janina&2 | 6551 |
29.10.2013 21:00:38
JAAAJO, jejdaa, moc na tebe myslim a drzim vsechno co muzu,ju! no to dopadne dobre, neboj. Positivni mysleni, positivni mysleni, zadny stres a trochu odpocinku.
jo ohledne Justusovych oci. Byli jsme na druheho ocniho - specializace na deti. Opravdu ma neco kolem tech 3 dioptrii, oci mu znovu rozkapavat nechtel, takze to neni uplne presne. Bryle ma nosit v aktovce jako do ted a nasadit si je kdyz bude unaveny, bude ho bolet hlava nebo proste kdyz bude mit pocit, ze je potrebuje. Na kontrolu mame prijit v lednu. |
Janina&2 | 6551 |
29.10.2013 20:41:12
Tresni,
me Justus nikdy zadny caj nepil. zkus kohoutkovku. to mi pil vzdycky a pije do ted. |
třešničkaA,Tom 09+David 13 | 119170 |
29.10.2013 7:38:23
Marru držím palečky co můžu,at je malinká,co nejdříve v pořádku.
Jájo,jo malému taky moc chutná ta pohanková kaše,jen mám koupené dvě i ovocné od sunarky,jak byly v akci,tak jsem je vzala a mám docela obavy,že jak je vyzkouší,že pak nebude chtít zpátky třeba tu pohankovou či jáhlovou.No uvidíme. Zatím dokojuju,cucne si jen trochu z každého prsa,takže asi na žízen,po lžičkách mi ted vůbec nechce čaj v polosedě teda vůbec plive to.čaj jedině v leže nebo včera,když manžel udělal kaši hustší,tak se napil z láhve,ale to vyjimečně. No chtěla bych odbourat prostě to kojení aspon po kaši,protože vlastně kojím přes den pořád stejně často,intervaly po max 2,5 hodinach,po zelenině i po kaši dokojení,on je po zelenině spokojený,ale tímže se v průběhu nechce napít čaje a to jsem jich vyzkoušela více,tak vyžaduje za chvíli to prso. |
zerat | 18305 |
28.10.2013 18:31:58
Jájo, držím stále, co můžu!
Marru, kocourka je mi líto To je asi to jediné, co u nás nehrozí - kočička mi přes práh nesmí - já fakt kočky nemusím Ad psi si zvykli - ta naše toleruje papouška - Rozárku toleruje, ale je sranda sledovat, jak na ni žárlí! Může spát jako dudek a jen vidí, že jdu ke kleci je okamžitě na nohách a sápe se mi do náručí Ale co by s milou Rozárkou provedla kdybychom nebyli po ruce - tak to nevím Holky chtěli jsme původně kupovat novou sedací soupravu, ale jak to tak vidíme, tak nová, stejně kvalitní a pohodlná jako máme starou by stále ke 40 tisícům - my jsme ji koupili před lety za 30 tisíc, takže jsme se zdá se rozhodli, že tuhle necháme zrekonstruovat. Jenže vůbec netušíme, jakou barvu zvolit - tmavou, světlejší, jaká je podle vás lepší? Neřešil jste tohle někdo? |
marrusova+2marušátka | 98984 |
28.10.2013 17:11:55
Jájo - moc vám další miminka přeju a držím palce
Ano, nastupuji v pátek do práce. Hlídání naštěstí mám. Jednak mám domluvený nástup do školky, pokud by to nic nebylo - což nevěřím a pak, Marušák už v práci nahlásil, že hrozí paragraf - pokud to něco bude a nasadí léčbu.Taky máme babičku a tak doufám, že to zvládnou. Musí to zvládnout. Já do ni leju heřmánek spodem i vrchem a dětský bylinkový. Urologický mi nevezme, natahuje ji. Tedy furt lepší něco, než nic. Také dávám stále Uroval a nutím ji v noci čůrat. Moč je pěkná, čirá bez zápachu, bez bolesti. Malinká je úúúplně normální. Zítra jedeme ráno znova a uvidíme, co dr. na to. Odpoledne by měla být ta jiná kultivace a také už výsledky zítřejší ranní moči. Odebírám i novou bakterku. Když nebude zbytí, vyžádám si nefrolku - s dr. nemám problém, je opatrná a víceméně vždy vyhoví. Tak uvidíme. Zerat - mně napadla podobná věc. Byli jsme v termálech, jsou tomu 3 týdny. Zvažovala jsem, zda nechytila něco tam. V té bordelvodě byla jen jednou namočená-protože dělala scény, že tam chtěla, ale nechodila tam běžně, není to pro děti vhodné tedy ta teplota ne. Jinak byla celý týden v kačáku pro děti a v ostatních tepných bazénech venku a tak. Nic, co by neabsolvovala jinde na plavečáku. Tak nevím. Jinak naše holky si vyprosily kocoura-dostaly ho, naši čokli si zvykli(kupodivu) a to byla chyba. kocourek si zvyk na psy a nebyl ostražitý. Předevčírem nám ho roztrhal sousedovic pes. Tak máme doma slzavé údolí, jen Malinká to nechápe a furt chodí po zahradě a volá ho a hledá. Vysvětlujeme, že šel na návštěvu.... |
Jája+2 kluci | 38897 |
28.10.2013 11:06:00
Marru, juva, juva... Kéž by to nebylo nic vážného. My jsme si s močí užili, ale tohle fakt nevím. Nevím, jaký význam tam má ta bílkovina. Laicky bych do malé cpala čisticí čaje, ať ty hnusy z ní odejdou, co nejdříve a přesně jak píšeš - budila bych na čůrání, ať se jí ta moč nehromadí a nebují jí tam bakterie.
A taky bych se přiklonila k vyšetření na nefru a možná i imunologii - viz moje zkušenosti. Ty teď někdy nastupuješ do práce, viď? Máš pro malou hlídání? To jsou vždycky nervy, živě si to vybavuji. Myslím na vás a držím palečky, co to jde!!! Jinak ano, my jsme chtěli třetí dítě, resp. já chtěla vždy "víc" dětí, manžel chtěl 4. Ale v kombinaci s našimi problémy jsou i ti dva kluci asi zázrak. Každodpádně když manžel zvládl léčbu a mohl vysadit léky, tak jsme si řekli, že ještě máme pár let času, tak to zkusíme. Vyšlo to brzo (snad 3 m), jen se to hrozně komplikuje. Mandel, díky, čekala jsem takovou odpověď a pohladila mě po duši. Protože jinak jsem psychicky v háji. Po dvou dnech klidu se opět vrátilo nárazově krvácení a teď krvavé špinění - a to jsem ty dva dny ležela celé dny jak placka (manžel byl doma a dělal full servis). Přesto po dvou dnech klidu krev! To ležení (a tím myslím fakt ležení, ne jen klidový režim) mě totálně deptá. Loruš, placentu mi hlídají kvůli raynaudovi. To mívám i víc ultrazvuků, zda se vytváří, jak a kde, cca od 12tt do 16tt. U Hynka to bylo OK, u Damíka začala hodně dole, ale vytáhla se. Jinak teď jak jsi to napsala, tak ANO - to je podle mě klidový režim. Já už jsem si 14 dní neumyla ani hrnek, nejtěžší, co jsem zvedla byl půllitrový hrnek vody, úklid, vaření atd., vše obstarává manžel, takže myslím, že mám luxusní klidový režim. Jen přemýšlím, jestli to právě přiměřeně týdnu těhu (9tt) není přehnané. Třešničko, přiznám se, že už si nepamatuji, kolik kaše jsem dávala a jak to vyšlo cenově. Pro mě bylo důležité, že je to zdravé, bez přidaných hnusů a klukům to chutnalo. Ještě mě napadlo - pije Davídek něco přes den, myslím vodu, čaj...? Já jsem kluky po jídle dokojovala jen krátce, pak už jsem jim na žízeň-zapití, dávala vodu, mnohdy i po lžičkách (láhev neznali). Ale záleží, čeho chceš docílit. Jestli zrušit kojení a nebo, aby Davídek měl větší mléčnou dávku - to bych ho klidně dokojovala dál. |
zerat | 18305 |
26.10.2013 20:21:34
Marru, hlavně, aby přišli na to, co to je a našli něco, co by to vyléčilo. Hele známé dcerku trápila víc jak rok nějaká bakterie a nakonec zjistili, že to bylo z bazénu se slanou vodou, kam chodili plavat. Tenkrát se to nějak profláklo a ten bazén museli kompletně vypustit, vyčistit... Ale známá z toho už byla zoufalá - rok jedny ATB za druhými - mazec Potom jim něco pomohlo, ale nevím co
|
marrusova+2marušátka | 98984 |
26.10.2013 15:03:25
Zerat- ne, CRP nedělala. V úterý ho udělá- povídala. Jinak pokud malinkou vzbudím okolo půlnoci a dám ji čůrat, moč ani nesmrdí, ani nepálí a to ani ráno.Pokud tedy není více jak 5-6hodin v močáku, nedělá potíže. Uvidíme v úterý.Ona chtěla tu bakterku, že nasadí ATB, ale údajně neví jaká, že v labině neví, co to je. Nevím, co si mám myslet. Abych pravdu řekla, nad nefrolkou uvažuji až po tom pátku, do té doby nebylo třeba přemýšlet.A na pohotovost moc nechci jet. V podstatě jsem jela jen pro jistotu. Ona totiž ani u té smradlavé močí nekřičela tak, jako posledně, jen konstatovala, že pálí. Což u posledního močáku ječela tak, že nebylo pochyb. A navíc po ranním vyčůrání celý den ani nepípla. Prostě pije, adekvátně k tomu čůrá normální moč.
|
zerat | 18305 |
26.10.2013 13:45:22
Koukám, že mi tam vypadlo slovo - zkrátka ve valné většině případů když mám zánět močáku, tak nemívám ani rýmu a ani kašel...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.