| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Zamlklé těhotenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 35435  [Dalších 34655 >>]
marrusova+2marušátka 98984
12.1.2014 10:08:38
Pro povzbuzení Jájina muže přikládám radikální řez. Název účesu "hurá na vši"
Více v Albu....

marrusova+2marušátka 98984
12.1.2014 9:47:10
Zdravím Vás všechny, hlavně ale zavšivenou rodinu Jáji~t~

Jájo, né že bych se ti to přála, ale musím se smát, u nás je to stejné!!!! Marušátko donesla vši. Vlasy po zadek, blond. Obvolala jsem její kamarádky, abych je se studem upozornila, že máme vši a náhle ty kamarádky začaly volat, že s hrůzou zjistily, že jejich holky taky~t~ Zdroj se našel ve škole- od nás to neměly, byly spolu jen jeden den a ten stejný jsem jim volala a zavšivené byly všechny fest.Myjeme se Dyfuzilem a máme Paranit oleje a prevenci. Marušátko je na krátko a všechny její kamarádky taky. Ještě že jsem vzbudila takovou vlnu zájmu o krátké vlasy a jejich maminky ty holčičky podpořily, jinak by je sama Marušátko dolů nedala. Tedy jsem jeden den stříhala všechny 3 zavšivené holky~t~ Ale jediná Marušátko přišla o nejdelší vlasy. Vzadu má výbrus. Ale dobrý, zvykla si.
No tož to tedy k povbuzení, že v tom nejsi sama~2~

Zerat - s prací je to divočina. Jsem unavená, hotová, zkoušky ve škole, bakalářka a nová práce, kterou sice zvládám, ale je na palici. Je to pásová výroba na PC. OpenSpace - je nás tam tak 80. Depresivní, zoufalé.~n~ Ale pracuji, práce není, co mi zbývá.... Starý Marušák chce, ať s tím praštím. Jsem docela na pokraji sil.
Malinká má neustále se opakující horečky - myslím, že je to psychosomatické-JE TO VŮBEC MOŽNÉ???. Totiž, dáme ji do školky zdravou a odpoledne má 40. V noci zábaly, diazepam, srážím teplotu a bojím se. Druhý den nic. Zůstane doma 7-14 dní, je ok jde do školky a nanovo. Nyní byla ve školce jen 6.1. a odpoledne zase horečka a stejný průběh. Druhý den nic. Je doma týden a neustále řve, že nechce do školky. Od listopadu byla ve školce celých 9 dní! To mi na klidu nepřidá.

Do toho ty vši a už čekám jen na svrab!
Tož tak tak u nás. Ale jinak dobrý, no.

Jájo, držím pěsti, ať se miminku daří!!! A vůbec vám všem ať se daří!
Tak zatím, já se zase ozvu~s~
zerat 18305
9.1.2014 19:24:01
Hnidy je potřeba vybrat ručně, proto jsem psala spláchnout tou octovou vodou - jdou pak z vlasu stáhnout líp. Jinak nelupou-li mezi nehty, tak jsou prý mrtvé.
Leontýnka+3 26083
9.1.2014 14:38:15
Ahoj holky, taky zdravím v novém roce.

Jájo co se vší týče, nám teda přípravky se silikonovým olejem zabíraly a pak jedině vybírání hnid. Ty nikdy nevyčešeš, hnidy musíš prostě vybrat, rozmáčknout a pak buď spláchnout nebo jinak zničit.

Mně osobně se nejvíc osvědčilo si hlavu nabarvit. Dělám to běžně, takže jsem si dala barvu a tím jsem byla z obliga. Kluky jsem ostříhala na superkrátko a Anežce jsem holt musela hlavu pravidelně probírat, dokud jsme se toho nezbavili. Držím palce, ať máte klid.

Jinak co Hynek ve škole, jak se mu líbí?

Enko 11587
9.1.2014 10:10:15
Jajo: ja jsem nikdy taky zandou hnidu nevyčesala, všechny rucne. Betku jsem jednou probirala vlas po vlasu 4 hodiny(ma vlasu fakt hodne a dlouhe).

Jinak u nas vse při starem. Pilne studuju, v utery jsem mela 2 zkoušky, zítra mam další, a v sobotu taky. Zkouskove obdobi nam zacina pristi pondělí a to uz budu mit (snad) všechny zkoušky hotove.
Jája+2 kluci 38897
9.1.2014 9:40:00
Ahoj!
Zerat, díky. Koupila jsem, jen tam mám jinou účinnou látku, tak snad to zabere. Teď už asi jen preventivně.
Je možné, že jsem nikdy žádnou hnidu nevyčesala???? Ani nad vanou, ani nad bílým papírem. Vždy jsem musela vlasy ručně probrat - řadu za řadou - a sundat je nehtem.

Opět mě manžel probíral - asi 45 min!!! - a nic nenašel. Je to možné??? Dneska se taky umyju.

Jinak kluci (všichni 3) jsou na krátko~;). Jen jsem to večer nadhodila, tak už se hlásili, že chtějí. Nakonec se odhodlal i manžel (ten je na 2 cm). Paradoxně se mi ale ty kratké vlasy procházejí mnohem, mnohem hůř~Rv~Rv~Rv. Ještě jsem včera byla za svoji kadeřnicí a říkala, že viděla vši i ve vlasech 0,5 cm, čímž mě teda vůbec nepotěšila. Ach jo.

A odpoledne se k nám stavovala Hynkova učitelka s učivem a říkala, ať ho zítra normálně pošlu do školy, pokud jsem ho důkladně probrala (a budu probírat dál), že ona bohužel moc dobře ví, kdo je zdrojem, ale nic s tím nemůže udělat. Rodiče že prý upozorňovala xkrát, dotyčného kluka i vrátila ráno domů a druhý den přišel zase, byl v družině atd. Prostě zoufalství!!!!

Třešničko, díky moc! Jestli je mimi v pořádku nevím, ale ozvývá se a to mi zatím k radosti bohatě stačí~;).
zaba + 3 64617
9.1.2014 8:51:35
Ahoj holky,

Jájo, radu nemám, ale držím palce, ať se jich brzo zbavíte. Jsem moc ráda, že je miminko v pořádku a že se mu dobře daří.

Třešničko, gratuluji k prvnímu zoubku ~x~
zerat 18305
8.1.2014 20:36:34
Ahoj holky, nakukuji a nestíhám resp. jsem nějaká vyždímaná jako citrón ~f~
Jáji, šampon vypadá takhle http://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/orthosan-v-forte-150ml/ a u nás ho běžně prodávají i lékárny - nabízeli mi ho ve všech, kam jsem šla kupovat přípravky proti vším a když jsem řekla, že nám nic z jejich sortimentu nezabralo. Překvapilo mě, že lékárna nabízí psí šampon tolik diskutovaný na Rodině jako nevhodný pro lidi... ~:-D
Jinak ještě mě napadlo k tomu odstraňování vší - dost pomáhalo spláchnout hlavu vlažnou vodou s přípravkem octu - hnidy šly lépe dolů ~R^

Zdravím všechny, nemocným přeji rychlé uzdravení ~x~ ~3~
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
8.1.2014 16:15:14
Ahoj holky.

Jájo to je mi moc líto,že děti mají vši.Já bych udělala okamžitě,to co navrhovaly holky,ostříhat uplně nakrátko.Jsou to kluci,vlásky dorostou.U nás ve školce jsou vši vypsané pernamentně skoro celý školkový rok.Takže Tomáška stříháme co měsíc max co dva měsíce pravidelně.
To je skvělá zpráva,že jste s miminkem v pořádku a že už i kopká.To je super.

Víc nějak nestíhám.Lítala jsem do tedka kolem dvou domácností,vánoční výzdoby,pečení prostě všechno.
Do toho před svátky 3x do týdne na rehabilitaci na vojtovku s Davídkem.Ted jednou týdně,malý dělá pokroky,od štědrého dne je na čtyřech,ale ještě nemá ručky pořádně silné,aby je používal více k lezení,leze stylem,že si nechává jednu ruku pod sebou a druhou se natahuje a spíš pracuje nohama.Prostě potřebuje posílit bříško a ručky.

Jinak Davídkovi dneska vylezl první zoubek,bude mít v sobotu 9 měsíců,takže dříve než Tomáškovi,tomu vylezl první v 11 měsících.
A dobře se mi bude pamatovat datum,přesně před dvěma lety jsme tento den odjížděli do Prahy na první vyšetření,do toho zemřel strýc taky tento den (smutnější stránka tohoto dne),takže se mi ten datum prvního zoubku dobře bude pamatovat.~;)

Jinak všem přeju nádherný úspěšný rok a hlavně zdravíčko vám všem.
Zatím se mějte,já jsem fakt hodně ted busy,mám cvičit 4x denně,ale to samozřejmě nestíhám a ani to nechci,malý potřebuje i spát přes den,takže cvičím dvakrát max třikrát,víc to nedám,vždy musí být uplně nahatý ,nesmí být unavený,najezený před cvičením a to on prostě většinou jedno z toho je.No snad už mu lezení brzo půjde a s cvičením skončíme.
Jája+2 kluci 38897
8.1.2014 13:22:07
OK, díky holky, zeptám se někde ve zverimexu.

Hani, Hynek chodil do školky 3 roky (rok i s Damíkem - tj. dvojitá šance) a nepřinesli nikdy - ač chodili i na spaní!!! Bohužel u nás je mnohem, mnohem větší problém ve škole!!!!

Daníku, Mandi, díky za zeptání na miminko. Držíme se - oba~;) Mimi už kope, tak jsem na jednu stranu klidnější, na druhou tím, že jsem neustále v pohybu (při práci a dvou dětech to ani jinak nejde), tak asi dost spí, takže mi pak jede hlavou všelicos. Když si pak sednu a ono rejdí o 106, tak zas přemýšlím, jestli nemá nějaký problém. Příští týden jdu na velký utz, fecho a pravděpodobně genetický utz, tak pak nahlásím. A vypadá to, že konečně (20tt) mi ustávají nevolnosti - to jsem už docela ráda.
Dani, co práce zatím chodím a chodit budu. Bohužel nám ke konci roku odešla jedna kolegyně, takže musím být víc na pobočce (doma jsem jen 1 den v týdnu). Ale mám už za sebe náhradu. Kdyby se cokoliv zvrtlo, můžu zůstat doma. Na oficiální MD bych měla nastoupit za 3 m (chci 8 týdnů před porodem).
Uvidíme... raději nic neplánuji.~d~
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 35435  [Dalších 34655 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.