| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Zamlklé těhotenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 35435  [Dalších 34545 >>]
*Hanka* & Lucinka 16914
11.12.2013 22:13:34
ahoj,

taky nevěřím že když se stříhají děti do roka, tak "že se jim zastřihne rozum" .... Lucku jsem stříhala poprvé někdy v 10-ti měsících, protože jí to lezlo do očí... a chytrá je jak opice~t~

ad. stěhování - no nechtěla bych se už stěhovat. Jednou jako svobodná stačilo. A to jsem měla k dispozici 2 byty a stěhovala jsem průběžně asi přes měsíc, až na finální stěhování skříně, postele, pračka apod. jsem měla 2 plné Avie.... a to soused z původního bydliště měl autodopravu, takže mi dal řidiče + 2 ukrajince, takže jsem to měla za naftu a peníze pro ty 3 lidi. A pomáhal mi kamarád. Oba byty bez výtahu - šla jsem ze 4. patra do 2. Já s kamarádem jsme nosili lehčí věci a chlapy to ostatní... a holky !!!! nikdo už nemohl a ukrajinci si ještě po schodech dolů prozpěvovali:-) a to oni odtahali to nejtěžší. Před těma 16 lety jsem se přestěhovala asi za 3500kč. + mi právě už měsíc před stěhováním pomáhal ten kamarád, měl 1203 (co to bylo? asi Škoda dvanácettrojka?) a to jsem točila několikrát asi 30 banánovek + oblečení do pytlů. Tady v novém jsem to vybalovala do vestavěných skříní, kuchyňské linky, úložného prostoru v rohové lavici, na kuchyňskou linku..... no trvalo mi pak ještě týden možná i dva po nastěhování než jsem to všechno vybalila a umístila kam jsem potřebovala.

Zato bych teda naprosto nechtěla stěhovat chalupu a momentálně už ani mamky barák ve Zruči.... tam jsme stihli už docela slušně zaplnit 1/2 půdy.
O baráku co bydlí Láďova mamka ani nemluvím - ten bude jednou lepší asi podpálit ~8~
zerat 18305
11.12.2013 19:21:32
Třešničko, stříhání dětí do roka - a že po ostříhání do roka umřou... jsou kraviny! Obě holky byly stříhané někdy na půl roce možná už dřív, protože obě měly rychle rostoucí vlásky a Martinka i vcelku husté. Než abych otravovala děti sponkami a gumičkami... to raději hezky nůžky ~;)
zerat 18305
11.12.2013 19:20:02
Janino, já si myslím, že vybalíme úplně vše, protože já každý rok třídím a třídím a třídím. Oblečení Šárky jsem přebrala zgruntu a vše, co jí nebylo šlo ke kamarádce pro holčičku. Jediné, co asi nebudu vybalovat všechno jsou lepší FP apod. dětské hračky, stavebnice, leporela, puzzle - ty chceme uložit pro vnoučátka ~:-D Jsem si myslela, že tohle dělat nebudu, ale když jsem viděla a vidím radost holek když babička vytáhne hračky po nás... jdeme do toho ~:-D
Jinak fakt vybalíme vše nebo uložíme sezónní věci (vánoční formičky, velikonoční beránky... ) na půdu... Spoustu "chytrých" knih coby zastaralých manžel odnesl do sběru... fakt si myslím, že stěhujeme jenom věci, které vybalit budeme muset ~:-D
Jen přehodnocujeme žaluzie a skříně. Byli jsme odhodlaní, že dáme do celého domu žaluzie (vertikální odpuzující i sluneční teplo...), ale nakonec vezmeme v akcích skříně a žaluzie budeme brát postupně případně dočasně použijeme závěsy, které mám ještě z brněnského bytu (v roli nepoužité nové), které asi přivřu do okna ~d~ Jelikož stávající skříně necháme na žádost nových majitelů tady, tak musíme koupit holkám i nám nové :-) Mám docela radost, že jsem pochopila, že skříně jsou důležitější ~:-D
Stáni, no jo no, to je pravda, to vidím u rodičů - je to dvougenerační domek, obrovská půda, velké sklepy... ti by se snad ani nezvládli odstěhovat - to by byla akce na týdny ~:-D
Stáňa * 7932
10.12.2013 22:14:05
Zerat, nám by nestačilo ani 200 krabic, co jen toho máme na půdě a ve sklepě~d~
Janina&2 6551
10.12.2013 22:10:17
zerat,
to bude v pohode, stehujete se do prazdneho, tak v nejhorsim se rychle neco vybali a mate zas volne krabice. my meli vzdycky krabice na stehovani bud koupene z obi apod. nebo minule i asi 40 od stehovaku, co nam darovali sousedi, ktery se stehovali.
no a nejhorsi je stehovat se do zarizeneho, kdyz pak zbyde ve sklepe 50 plnych kartonu ;) ty prestehujes pri dalsim stehovani po 1 roce nevybalene dal, pak 2 roky premyslis co s nima a pred dalsim stehovanim je musis rozprodat po blesaku, protoze konecne uz je neni kde skladovat a musis se plnych kartonu zbavit ;)
drzim palce, at stehovani zvladnete - rikej si, ze to je na nekolik desetileti posledni stehovani!
třešničkaA,Tom 09+David 13 119170
10.12.2013 20:50:25
Ahoj holky.
Mě z těch vánoc jednou klepne,dneska jsem vezla tchýni s nohou na chirurgii a má zlomenou kůstku v nártu,blbě včera našlápla,když se převlíkala a má to v sádře na 5 týdnů,ted před svátkama.To už jsou třteti vánoce,co se něco stalo mamce,když pominu lonské ty naštěstí nic,ale předloni ji pustili z nemocnice den před štědrým dnem a předtím spadla z židle a měla rozřezaný obličej.
No chtěly jsme zítra začít péct cukroví,protože ještě nic napečeno nemáme,ale mamka na nohu nemůže a já jdu zítra na den přesně na 8 měsíční poradnu s Davídkem,takže pečení budem muset odložit.

Zerat držím pěstičky,at se co nejrychleji zabydlíte a máte klidné vánoce.

Jinak všem přeji klidné a nádherné svátky,taky poslední dny moc nestíhám,Davídek už, cestuje po celém obýváku,zatím se teda nestaví ani nechodí kolem nábytku ani sám nesedí,ale to má prý čas na sezení do 9 měsíce.Má tolik vlasů,že mu to padalo až do očí,že jsem mu musela ofinu zkrátit,možná i proto mu očičko dost ujíždělo,že měl vlasy v očičkách.Vím,že se do roka dítko stříhat nemá,ale ofinu jsem zkrátit prostě musela.
zaba + 3 64617
10.12.2013 18:04:47
Zerat, ~6~ Mě by z toho už kleplo. Ale neboj, všechno dobře dopadne.
zerat 18305
10.12.2013 15:21:16
Zabo, ani mi nemluv. Je to až neuvěřitelný rozdíl když jsme balili před 8 lety z pronájmu a když se balíme teď ve dvou a se spoustou krámů navíc. Fakt mám pocit, že tohle všechno nemůžeme nikdy sbalit ~n~ Navíc jsem oproti manželovi fakt nervák, takže už úplně vyšiluju z toho, jak to všechno dopadne. Budeme stěhovat autem, které nikdo neviděl, takže si rozměry zatím jen představujeme... V domě už se mělo od pátku topit, ale prý dobře dopadly rozbory zdiva, takže zatím ještě netopí - tudíž v pátek nám půjčí jakási přímotopová kamna a prý se to tím vytopí - kdyby prý ne, tak v pondělí půjčí další. A topit se snad začne plynem někdy 20.12.
Kuchyni budu mít netuším stále kdy - prý si truhlář zarezervoval tuším čtvrtek příští týden, ale ještě si přijde změřit vlhkost, jestli bude vyhovovat.
Fakt jsem z toho už dost psychicky unavená ~:(
zaba + 3 64617
10.12.2013 10:29:04
Ahoj holky,

Zdravím po delší době, nějak teď nic nestíhám. Oli je doma už třetí týden, byl nemocný a už ani do Vánoc do školky nepůjde, aby zase něco nepřinesl. Sandra je taky nemocná, bere atb, ale teď už jí je dobře.
Sandra už moc miminko není. Chodí už kolem nábytku, tak už akorát čekám, kdy se pustí a půjde sama. Přes den už skoro nespí, tak jak jsou teď oba doma, tak skoro nic neudělám a ani na počítač moc času nemám. Ale zase když potřebuju něco nutně udělat, tak ji Oli na chvíli zabaví a pohlídá a už si spolu někdy i pěkně hrají.
Cukroví ještě nemám, včera jsme upekli linecké. Upečeme ještě asi dva druhy a uděláme nějaké nepečené a to asi stačí. Dárky mám skoro všechny, ale netuším, kdy koupím ten zbytek. Manžel chodí domů teď dost pozdě, do města se už asi do Vánoc nedostanu a tenhle víkend bude celý pryč a poslední víkend před Vánoci mě už do města nikdo nedostane. Tak se mi snad podaří někomu udat Oliho a koupit něco tady u nás.

Zerat, přeji klidný průběh stěhování, i když to teda musejí být nervy. Ještě si pamatuji, jak jsme se stěhovali s manželem ještě bez dětí a věcí bylo dost. Se dvěma dětmi a plně vybavenou domácností to musí být mazec. Nezávidím vám to, ale zase budete v domečku.
zerat 18305
10.12.2013 9:48:54
Ahoj ~3~
Jdu vás jen pozdravit.
Zahájili jsme balení do krabic a včera jsme zjistili, jak bláhoví jsme byli když jsme si mysleli, že nám bude stačit 52 banánových krabic ~8~

Dnešní ráno jsem strávila běháním po obchodech a mám dalších x krabic, tak jdu pokračovat v balení pokojíčku. Ještě mě pak bude čekat vybalení zbytků věcí z obýváku, ložnice oblečení... Nečekala jsem, že to bude takhle náročné ~k~

Co se týče Vánoc, tak mám upečené marokánky, linecké, pracnové košíčky, perníčky. Lepit, zdobit... budeme až na domečku.

Jinak na domečku už se finišuje - je tam už vymalováno, proběhla kompletace koupelny, WC, dnes dělají stěrky a ve čtvrtek se položí PVC do místností. Jen jsme zjistili, že jsme nedomysleli žaluzie - včera jsme je šli objednat a už je pozdě ~n~ Takže budeme muset vymyslet nějaké provizorium... O víkendu se přesouváme se vším všudy. A nevím, jak dlouho, pokud vůbec budeme bez netu.

Všem přeji příjemné předvánoční dny ~3~
[<<Předchozích 880] Názory 881890 z 35435  [Dalších 34545 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.