Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Půlka psa | 24064 |
17.2.2020 13:17:30
Má babička se učila vařit před válkou, ale byli bohatí továrníci a jídla bez masa neuznávala vůbec. Zelenina se tam teda jedla, ale byl to salát k tomu masu a i v tom salátu byla kolikrát slaninka.
|
77kraska | 132593 |
17.2.2020 13:15:55
MOnty, skubanky bych nepozrela, zhnusila mi je skolni jidelna
vlastne u nas to bylo tak, ze matka vnasela do kuchyne takove to usporne venkovske vareni z brambor, mleka, zeli, co se naucila od sve venkovske babicky, a otec tam vnesl kazdodenni konzumaci uzenin, "snidani na vidlicku" o vikendu ("hemenex"), steaky apod. (byl z Prahy) ale na vsi se pak taky lidi rozežrali, poridili si mrazaky, kupovali pulky prasete, zverinu atd. |
Monty | 129940 |
17.2.2020 13:14:51
Ropucho,
já jako dítě zbožňovala maličko osolené nové brambory maštěné máslem a k tomu babička dávala podmáslí. Mňam. |
Ropucha + 2 | 120300 |
17.2.2020 13:14:20
77krásko, ano, neustále se to řesilo. Co uvařit, co na to koupit, kde to sehnat. Jestli se to sehnalo, jak mělo. Únavné a úmorné. O víkendu od rána pomáhat s vařením.
Možná proto to já dnes beru tak vlažně. |
Ropucha + 2 | 120300 |
17.2.2020 13:11:38
"bramborák, škubánky, bramborové placky..."
Přesně! U nás také tak. A zapékané brambory, šišky ... Miluji brambory ve všech podobách. |
77kraska | 132593 |
17.2.2020 13:10:58
u nas v rodine bylo vsechno o jidle, co se bude varit o vikendu a kde se koupi maso atd. ....jeste dodneska, kdyz mam prijet na navstevu, se resi, co bychom si dali k obedu.....a mne je to uplne jedno a doma to taky odbyvam
|
Monty | 129940 |
17.2.2020 13:09:27
Sedmi,
jj, bramborák, škubánky, bramborové placky... bramborových jídel dělala babička hodně. Škubánky jsem teda musela od určitého věku dělat já, babička takže vždycky řekla, že pokud chci škubánky, musím si je vymíchat sama, že jí z toho bolej ruce. |
Ropucha + 2 | 120300 |
17.2.2020 13:08:45
Kedlubnové zelí je pochoutka.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
17.2.2020 13:07:53
77krasko, to bude asi ono, moje babičky byly narozené krátce po roce 1900, byly ještě zvyklé vařit pestře a ne jen maso a knedlík s omáčkou.
Rodiče tak byli zvyklí a té socialistické kuchyni zase tolik nepropadli. A na dobré a poctivé vaření se u nás celkově hodně dbalo, to já jsem lempl a těžko by se mi žilo bez restaurací. |
77kraska | 132593 |
17.2.2020 13:06:39
MOnty, to kedlubnovy zeli je moc dobry
taky jsme meli casto bramborak, to byla pochoutka....jak z toho kapal omastek mnam brambor mel kazdy plny sklep, tak z nich bylo hodne jidel |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.