Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
77kraska | 132593 |
17.2.2020 13:04:38
Monty, ty babicky, co se ucily varit pred valkou nebo za valky, umely vystacit s malem, nic jineho jim nezbyvalo...to az potom se vsude varilo jako na zamku, svickove a rizky pomalu kazdy den, ale to uz meli lidi ve meste mrazak a blizko reznika
|
Monty | 129940 |
17.2.2020 13:02:11
Stará huso,
no, já si zas vzpomněla, jak jsem chtěla manželovi udělat kedlubnový zelí, který si z dětství pamatuju jako děsnou pochoutku. On to totiž vůbec neznal a přišlo mi líto, že by o to byl ochuzen, tak jsem koupila čtyři velký kedlubny, udělala skvělý zelí... a pak to jedla skoro celý týden, protože manžel usoudil, že kedlubnový zelí je hnusný. |
77kraska | 132593 |
17.2.2020 13:01:14
Ropucho, je fakt, ze velke jedeni masa nastoupilo az nekdy v 70. letech (aspon u nas v rodine)....ale moje matka se ucila varit od sve babicky, takze varila i ta zeleninova jidla, kysanou polevku "zelňačku" a smazeny kvetak a tak....ale jeji babicka to nevarila proto, ze by byla presvedcena, ze zelenina ja zdrava, nybrz proto, ze to jinak neslo, maso k nim na ves vozil pojizdny reznik nebo zabila kralika v nedeli, ale kde by jinak maso skladovala? videla jsem jeste jeji prvni lednicku, byla velka asi jako muj kontejner pod psacim stolem a zdaleka ne tak hluboka
|
Monty | 129940 |
17.2.2020 12:59:19
Sedmi,
moje babička taky nevařila denně maso. To spíš jen o víkendu. Přes týden, když už "maso", tak v podobě párku s hrachovou nebo bramborovou kaší, trochy slaniny v zapečených bramborách... hodně dělala jídla z brambor a luštěnin, zeleninu taky používala (květák, kedluben, mrkev), ale fakt je, že saláty ne, ty z dětství nepamatuju. |
Stará husa | 154854 |
17.2.2020 12:56:57
Já zas mám radši syrovou zeleninu než vařenou. Hlávkový salát mám docela ráda. Ale pamatuji si na šok, když jsem začala chodit s mým BM, tak se mě jednou jeho maminka zeptala, jestli si dám salát a pak mi donesla takové to plechové umyvadlo plné salátu, musely ho být aspoň tři hlávky. Zůstala jsem zírat. A oni to večeřeli, takhle bez ničeho, jen s octovou zálivkou. Měli tedy zahradu.
|
libik | 142094 |
17.2.2020 12:55:25
Super, podotázku, kde tu zeleninu bral si nechám pro sebe.
Polabí je úrodná zem, ale nevejde se tam každý, já jako děvče z nadmořské výšky nad 600 taky nejsem dítětem ignorantů, dědoušek si krájel půl večerního rajčete a zacházel s ním jako s hostií. |
77kraska | 132593 |
17.2.2020 12:54:05
Inko, to byli dost vyjimecni, ze jedli zeleninu...odkud byli?
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
17.2.2020 12:53:06
Jo a taky smaženej květák.
|
Monty | 129940 |
17.2.2020 12:52:12
Stará huso,
to mám dost podobně jako tvůj otec, pokud jde o zeleninu. "Listí" prostě nejím, nejsem králík. Takže jediný zelený, co sním je špenát, ale nesmí mít tu listovou formu. |
libik | 142094 |
17.2.2020 12:51:56
To je stále, někde je dvojmenu, takže se občas vegetariáni dočkají na dvojce nudlí s mákem nebo čočky na kyselo
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.