| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v zahraničí

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 16579  [Dalších 16539 >>]
Eudo 146355
4.10.2018 15:06:11
Nordico, opet - pouziju tve frazicky "pletes si pojmy s dojmy". Co jako mas na mysli, ze mne pohorsilo? (=recnicka otazka, nesmysl).

V tvych prispevcich mne nepohorsuje nic. Kdyz nejsi schopna pochopit rozdil mezi tvym "skatulkovanim" a tim, ze popisuju SVOU situaci na rozdil od tve, tak nic nenadelam (a abys nebyla opet na omylu - mne je to srdecne jedno). Opet prekrouceni toho, co jsem uplne jasne napsala. Doporucuju zacit s tou sebereflexi u sebe.

Mne proste nikdy nikdo nezivil, uzivila jsem se vzdycky sama. Financne jsme se vzdycky v rodine podileli spolecne. Jak jsi to mela ty je UPLNE MIMO toho, co pisu. Popisuju (opet, aby ti to neuniklo) SVOU situaci, tak, jak bylo pozadovano.

Vsechny deti maji vysoke vzdelani - hlavne svou zasluhou, diky svym schopnostem a diky zdejsim moznostem. Vy jste to meli jinak - no a? Jak jsi to mela ty, tak jsi to mela. My to mame takhle.

Kdyz uz jsi to sem tak mile hodila: KROME vyuky jazyku =svedstiny anglictiny aj. - jsem pracovala a porad pracuju (a dost casto soucasne) v ruznych profesich, protoze mne to bavi a protoze je porad zajem o me "sluzby", takze "omyl" (mohla bych to nazvat jinak, ale neni to ma uroven), Nordico. Mam k tomu i patricne vzdelani, a proto porad jeste pracovni nabidky, protoze to ruzne organizace potrebujou a oceni.


Jinak - pokud sem uvedes nejakou informaci o nejake praci "pod penzi" a o nemoznosti vyhodit ucitelky, tak bys si tu informaci mela nejdriv overit - jestli se to zaklada na pravde. On by totiz zdejsi ctenar mohl nabyt ruznych dojmu na zaklade nespravnych informaci, ze.
Eudo 146355
4.10.2018 15:00:09
"2.10.2018 21:32:26)
"Někdy mě napadá, že pro spoustu lidí je svobody škoda"
Tak to si dovolim souhlasit…. Vypada to, ze Tech lidi bude kolem 10 milionu….
Tak jak ty svobody vyuzivate? "

a tady je zajimavy: Takze NEKDO napise, ze ji napada, ze je svobody pro spoustu lidi skoda - ale kdyz si dovolim podotknout, ze to vypada na 10 milionu, tak se urazime….

Svobodu mate 20 let. Pro mne neni Svoboda zakladat zivnosti a cestovat. Pro mne znamena Svoboda se rozhlednout a UCIT se porad neco noveho, rozsirovat si obzory vsemoznym zpusobem - napr. od lidi v jinych kulturach (= na rozdil od turistiky). Vymenovat si nazory v diskuzich, kde jsou oponenti obou stran ochotni naslouchat, porovnat, prijmout/mit jiny nazor a podlozit ho nejak atd atd.

Ovsm kazdej to ma jinak.

(No a ve zdejsich diskuzich jaksi psat sahodlouhe vysvetlovani, jak clovek co myhsli, je jaksi mimo).

A budete se pravdepodobne divit - takovych diskuzi jsme vedli dost a dost davno pred tim, nez jsem odjizdela nekam jinam.
Eudo 146355
4.10.2018 14:58:33
"A to "zasklívání", že tu bylo období normalizace, to se mi nelíbí vůbec. Čtou to tu mladí lidé, kteří to nezažili, opravdu z toho můžou mít dojem, že tu žilo 10M neschopných a tupých lidí, když to tedy nebylo systémem, a přesto to tu vypadalo tak, jak to vypadalo. "

No jedna otazka - kde a jak zasklivam nejake obdobi normalizace?
Popsala jsem celkem nekolikrat v ruznych prispevcich, ze bez ohledu na muj "tridni puvod" a ruzne problemy jsem ruzny veci delala a pres presvedcovani lidi kolem mne uz tehda, ze "to" nejde, to slo. Taky jsem mohla sedet na zadku a spokojit se s tim, co se mne reklo - ze to nejde. Ze nic nejde. To, co mi nekdo tvrdi, ze to nejde, si vyzkousim jestli je to fakt nebo ne. A to muze delat kazdej. Kdyz to nejde napoprve, tak zkouset dal. Samozrejme je jednodussi nic nezkouset a nadavat na cokoli, ze "nemam moznost".

A jestlize si z tehle odpovedi vyvozujete, ze nekde zije "10M neschopných a tupých lidí, když to tedy nebylo systémem, a přesto to tu vypadalo tak, jak to vypadalo. " - s tim nic nenadelam.

O mou schopnost se vyjadrovat cesky si obavy nijak delat nemusite. S cestinou (a jinymi jazyky) jsem na tom rozhodne nejmit stejne vyborne, jako (cast) prispevovatelu tady.
Eudo 146355
4.10.2018 14:56:43
Greto, srdecne dekuji za zastani.

To mysleni - s tim si nikdo tady nemusi delat starosti. Kdyz to tak porovnavam, s ohledem na zdejsi primy zajem o me "mysleni" primo v primem i neprimem okoli, bez ohledu na muj "vysoky vek", a i mysleni v ruznych nazorech na rodine bych spis rekla, ze to mene pruzne mysleni bude jinde.

Clovek si to "mysleni" cvici cely zivot. Kdyz teda chce a neco s tim neustale dela. Posleze si toho ceni i dalsi kolem, kterym to neco (a to celkem porad jeste dost a dost) prinasi.
Analfabeta 141613
4.10.2018 14:56:17
Libiku, proč fejků? Jo, na střední škole jsem byla v SSM a bavilo mně to, protože jsme dělali spoustu zajímavých věcí. Na VŠ jsem teda taky ještě byla v SSM, ale tam jsme měli tolik zájmů, že už nás nějaký SSM nebral, tam už jsme na to zvysoka dlabali. No, a protože jsem jako studentka nevstoupila do rodné strany, tak po absolvování VŠ to nešlo. To bych totiž ke vstupu musela přemluvit další dva dělníky, což byla holá utopie. Dělníky proto, aby strana "neztratila dělnický charakter". Pochop, jak by to vypadalo, kdyby do rodné strany lezli jen vysokoškoláci, kterým jde o to, aby mohli dělat svou práci? A ještě k tomu nebýt ve straně, no to už vůbec! Můj kamarád, technik, kvůli tomu tenkrát nedostal v práci vyšší funkci, protože nebyl člen strany a dělňasy nesehnal. Takže jsem absolvovala mateřskou, to mi byla celá rodná strana ještě u zadku. Jenže po mateřské, když jsem chodila uklízet, tak už jsem se ze zoufalství rozhodla, že teda asi budu muset do té strany vstoupit. No, jenže to už byl říjen 1989, a než jsem se vypravila na sekretariát strany, tak byl listopad a vstup už byl zbytečný, společnost už nějak moje členství v KSČ nepotřebovala.
Eudo 146355
4.10.2018 14:55:58
"bohužel pořád sklouzáváš ke kritice rodné země a jejích obyvatel, což vyznívá velmi nepříjemně, zvlášť když už zde desítky let nežiješ"

Poukazat na neco, co behem 20 let je mozne menit a zmenit a ne to neustale svadet na rezim (jakykoli) pred, neni kritika. Samozrejme neni nikomu prijemne slyset od kohokoli (=nejen ode mne), jak jednoduche je svadet neuspechy a problemy na neco jineho. "Konstruktivni kritice" lidi neuniknou v nejakem zamestnani - kdyz neco nefunguje, musi se nejak zapracovat a neco s tim delat (ovsem tu ja tady "neprovozuju" - tady je rozdil v tom, ze ja proste pisu, co mne zaujme).


Co ja tady ctu, tak porad NEKDO jinej (hlavne ty komunisti) neco delal, ze ten kterej nemoh to ci ono.

******************

Oni ti emigranti totiz po prichodu nekam byli nuceni NECO delat, aby na tom posleze byli aspon tak, jako doma. A to o hodne vic. Ne kazdemu se to darilo. Ale nebyla to vina zadneho systemu. No a cast se proste vratila. Samozrejme to opet (ne)byla vina neceho v systemu.
*Kate 12933
4.10.2018 14:49:37
Filipe, to je pěkný text. I ta zkušenost z Tuzly. A Kudle díky za téma.
*Kate 12933
4.10.2018 14:47:00
Filipe, to je pěkný text. I ta zkušenost z Tuzly. A Kudle díky za téma.
Analfabeta 141613
4.10.2018 14:43:48
To není. Naši rodinu zastihla srpnová okupace v Jugoslávii, byli jsme tam na dovolené. V první řadě zděšení, co se to u nás děje a jestli nebude válka. ještě v kempu uspořádali lidi na Čechy sbírku potravin a pro ně už nepotřebných věcí, protože jim bylo jasné, že řadě lidí končí dovolená, docházejí jim prachy a nevědí, co bude dál. Byly zavřené hranice, do Maďarska jsme nesměli, takže se cestovalo přes Rakousko. Rakušani odchytávali česká auta, dělali z nich kolony a zaváděli lidi do sběrných táborů (tuším pod hlavičkou Červeného kříže), kde se lidi aspoň ubytovali a najedli. Rodiče se tehdy zajímali o možnost emigrace, tátovi bylo 40, mámě 43, nám dětem 12 a 10 let. V Evropě nepřipadalo v úvahu, žádné země emigranty nepřijímaly. Jedině Kanada a Austrálie, tam se ale nechtělo rodičům, v Evropě by zůstali. Podmínky: zaplatíme vám letenku a dáme půjčku do počátku, přispějeme na jazykový kurs. Máte 5 let na vrácení půjčky. Když se táta zeptal, jak by to bylo v případě nemoci, řekli mu, že "to je Váš problém, ne náš". naši ty podmínky zvážili, a protože si v tomto věku už netroufali na naučení se jazyku tak, aby mohli pracovat ve svých profesích (táta lékař - musí se domluvit s pacientem, matka učitelka - dtto), tak se rozhodli vrátit. Nedivím se jim, na jejich místě bych to udělala stejně. Ono je to jiné, když odejdete sami a v 18-25 letech, případně aspoň s částečnou znalostí jazyka, nebo ve středním věku, s rodinou, kteoru máte živit, s nulovou znalostí jazyka a de facto s holým zadkem.
*Hany 30864
4.10.2018 14:35:16
"Nordica popsala SVOJE DOJMY ze sveho pobytu, jeji vec, nikdo ji to nebere. Nikoliv to, jak to v jeji zemi bylo a jak obyvatele ROZENI v te zemi v te dobe ( i dneska) ziji a jaci jsou =v postoji k ni, jak to vnimala. V cemz je samozrejme velky rozdil. "

Což tobě nebrání v tom, abys nás tu kádrovala za to, jak jsme žili v 70. a 80. letech. O tvoje dojmy ze země, v které nežiješ, zjevně nejde. Ty jsi nás tu soudila, jak jsme neschopní.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 16579  [Dalších 16539 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.